Túra napló

A ManUtd.com újságírói, Nick Coppack és Gemma Thompson elutaztak a csapattal, és rendszeresen friss turné blogokkal látják el a rajongókat, melyek közül a sorozat elsõ észében a durbani érkezésrõl és a csapat elsõ napjáról számolnak be.


Július 16. Hétfõ
 
21:40 Miután landolt a gép Durbanban, 11 és félórás repülés után, elfoglaltuk helyünket a szállodában, megvacsoráztunk, majd volt aki tévézett, néhányan kártyáztak vagy zenét hallgattak. Majd mindenki pihenõre tért. Reméljük tudunk majd aludni, mivel az idõeltolódás mindössze egy óra Manchester és Durban között. A gépet amin utaztunk egy hónappal ezelõtt még a miniszterelnök, David Cameron használta és néhány hónappal ezelõtt a Foo Fighters (amerikai rock banda) is ezzel túrázott, úgyhogy jó néhány híresség bérelte már ki elõttünk. Ezt a madarat használjuk majd mi is az afrikai és a kínai turné ideje alatt. A személyzet nagyon barátságos és két vérbeli United drukker is van közöttük. (GT)
 
21:45 Beszélgettem néhány fiatal játékossal repülés közben. Ryan Tunnicliffe, Robbie Brady és Scott Wootton különös izgalommal várták, hogy itt lehessenek. Ben Amos azt mondta, hogy nagyon szeretne jól szerepelni, mielõtt kölcsönbe megy a Hull-hoz. Chicharitoval készítettem egy interjút még a pénteki fotózáson az Inside Unitednek. Õ is nagy örömmel vesz részt a szezon elõtti túrán és beszélt arról is, hogy miután az elõzõ szezon utolsó napja mély sebet hagyott benne, nagyon várja már, hogy visszavághasson a városi riválisnak. (GT) 
 
21:50 Zsúfolt napra számítok holnap. 08:30-kor Sir Alex ad sajtótájékoztatót, amin Rio Ferdinand és az Amazulu menedzsere is részt vesz, majd edzés a nagyra értékelt Moses Mabhida Stadionban szponzori tevékenységek következnek, ezután a UNICEF látogatás egy közeli településen. Délután egy nyitott edzésünk lesz, reméljük a mérkõzésre sikerül majd megtölteni a stadion lelátóit. Mint mindig, mi ott leszünk mindenhol, hogy elsõ kézbõl tudassuk a ManUtd.com-on keresztül az eseményeket. (NC) 
 
23:40 Már 15 kép került a galériába, 8 a manchesteri reptéren készült ma reggel, 7 pedig az esti durbanai érkezéskor. A játékosokat hatalmas tömeg fogadta, mindenki fotókat és autogramot szeretett volna, még tõlem és Gemmától is kértek aláírást. Fantasztikus érzés volt, hogy a világ más tájain is mekkora népszerûségnek örvend a csapat. (NC)
 
 
00:11 Na ideje lefeküdni, egy hosszú de nagyon élvezetes napon vagyunk túl, ami fárasztóbb volt mint amilyennek hangzik, de megérte, mert fantasztikus élményekkel lettünk gazdagabbak. (NC)
 
Július 17. Kedd
 
09:20 Én nemrég tértem vissza a szállodába a sajtótájékoztató után. Sajnos a vezeték nélküli internet kapcsolat híján nem tudtuk élõben közvetíteni az eseményeket, de a honlapon fent lesz minden ami a sajtótájékoztatón elhangzott. Két interjút olvashatnak majd ezzel kapcsolatban a rajongók, melyekben Sir Alex beszél a játékosokról és sokat eláruló terveirõl az AmaZulu elleni mérkõzéssel kapcsolatban. (NC) 
 
10:15 Most  írom a híreket a délelõtti sajtótájékoztatóról, Gemma pedig részt vesz a csapat elsõ Dél-afrikai edzésén. (NC)
 
11:10 Itt vagyok a Moses Mabhida Stadionban, ahol a játékosok éppen egy eléggé intenzív bemelegítésen vesznek részt, jelenleg zárt ajtók mögött, de alig várom már a délutáni nyitott edzést, kíváncsi vagyok hány rajongó jön majd el megnézni a tréninget. (GT)
 
 
11:20 A játékosok két csapatra vannak osztva, fiatalokra és idõsebbekre. Az idõsebb játékosoknál van Kagawa, aki úgy tûnik máris remekül beilleszkedett és nem marad alul az évelõdésekben sem. Nick Powell a fiatalok csoportjában edz és láthatóan remekül érzi itt magát. (GT)
 
11:35 Elkezdõdött az edzõmeccs, Scholesy fantasztikus showt produkál és fantasztikus tempót diktál. Jól jön egy kis ízelítõ a fiatalok számára, egy ilyen igazi középpálya ördögétõl. (GT)
 
12:21 Nagy a nyüzsgés a stadionon belül, készülõdnek a holnap esti mérkõzésre a technikusok és a takarítószemélyzet. Nagyon jó akusztikájú, modern stadionja van az AmaZulu csapatának, már alig várom, hogy kezdõdjön a mérkõzés. (GT)
 
13:05 Délután szponzori találkozókon veszünk részt, majd indul a nyilt edzés. (NC)
 
15:05 Sir Alex találkozott a túra dél-afrikai támogatójával a MTN (vezetõ távközlési vállalat Afrikában) vezetõivel, egy exkluzív tengerparti bárban, a rendkívül lelkes közönség elõtt. A menedzser beszélt Nelson Mandela futball iránti szeretetérõl, és méltatta az ország szépségét. Majd fotózkodott és autogramot osztogatott az eseményen résztvevõ rajongók számára. (NC)
 
 
17:23 A sajtótájékoztatón Paul Scholes is beszélt délután a futball szeretetérõl, ahol az egyik rajongó megkérdezte a középpályástól, hogy ahogyan halad karrierje vége felé, a futball még ugyan olyan élvezetes számára, mint a kezdetekkor? Mire Scholes így válaszolt: "Igen, még mindig nagyon élvezem és nagyon szerencsének érzem magam, hogy a legkedvesebb idõtöltésemmel kereshetem a kenyerem. Ennek ellenére nagyon komolyan veszem a munkám és a nap végeztével elégedettség tölt el, hogy ilyen remek csapat tagja lehetek. Minden napot élvezek, amikor edzhetek és pályára lépek. Elismerem, hogy keményen kell dolgoznom azért, hogy tartani tudjam a formámat, de az az igazság, hogy az idõ teltével egyre jobban élvezem a futballt. Sokkal tapasztaltabb lettem, sokkal jobban be tudom osztani az erõmet és sok jó tanáccsal tudom ellátni a fiatalabb játékosokat, és ez nagyon jó érzés, amit egyre jobban élvezek." (NC)
 
18:07 A UNICEF rendezvényén Sir Alex és Ben Amos vettek részt. Az árvák és kiszolgáltatott gyermekek megsegítését támogató "Isibindi" projekt célja, hogy kitöröljék a bántalmazást és az erõszakot az otthonokból és az intézetekben élõ gyermekek életébõl. Ben és a fõnök beszélgetett a gyerekekkel és Ben tartott nekik egy rögtönzött futball órát is, amiért cserébe a gyerekek dobolni tanították. (GT)
 
 
 
19:33 Vége a nyílt edzésnek. Nagyon szeles, hideg idõ van, ennek ellenére jó pár ezren eljöttek megnézni a srácokat. Harcolniuk kellett a zord idõjárási viszonyokkal, de a srácok mindent beleadtak a délutáni edzésbe, különösen az akrobatikus portugál szélsõ, Bebe remekelt a durbanai közönség elõtt. (NC)
 
20:10 Most értem vissza a szállodába, éppen csak megúszva egy hatalmas felhõszakadást. Nem sokára kezdõdik az esti fogadás Denis Irwin, Bryan Robson, Quinton Fortune és Gary Bailey részvételével. (GT)
 
3:55 Ideje, hogy búcsút vegyek tõletek, egy nagyon nehéz, de élvezetes nap után. Holnap jön egy újabb õrület, újabb interjúk a mesterrel, majd Tony Strudwick fitness edzõvel. Ja és még egy apróság a holnapi napra: AmaZulu vs Manchester United! Már alig várom! Jó éjt mindenkinek. (GT)
 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!