Vörös Ördögök a válogatottban

Carringtonban mostanság a csend az úr, miután a United-játékosok a következõ napokban a vb-t követõen ismét harcba állnak hazájuk válogatottjában.


A felnõtt keretbõl válogatottbeli kötelezettségek miatt távol lévõk névsorából kitûnik, hogy mindössze két Manchester United-játékos szerepel az angol válogatott keretében.

 

Míg a csapatkapitány, Rio Ferdinand sérüléssel bajlódik, addig Wes Brown pár hete jelentette be, hogy visszavonult a válogatottságtól. Így Fabio Capello 23 fõs keretébe csak Wayne Rooney és Michael Carrick kapott csak meghívást. A duó remélhetõleg segítségére tud lenni a Háromoroszlánosoknak, hogy Bulgária és Svájc legyõzésével repülõrajtot vegyenek az Eb-selejtezõkön.

 

Két reprezentánsa van a Vörös Ördögöknek az észak-ír nemzeti válogatottban is, ahova a Jonny Evans - Corry Evans testvér pár kapott meghívót, akik Szlovénia ellen bizonyíthatnak szombaton. Emellett Írországot is képviselheti két manchesteri, Darron Gibson és John O'Shea, akik elõbb Örményország ellen idegenben, majd Andorra ellen hazai környezetben feledtethetik a válogatott emlékezetes vb-pótselejtezõbeli kiesését.

 

Darren Fletcher a skót válogatott csapatkapitányaként fog pályára lépni Litvánia és Lichtenstein ellen. Hosszú útra kell felkészülnie a szerb válogatott tagjaként Nemanja Vidicnek, amikor a Feröer-szigetekre látogatnak, míg Nani a portugál válogatottal elõbb otthon játszik Ciprus ellen, majd Norvégiába utazhatnak.

 

Európán kívül is lesznek érintett United-játékosok, amikor Javier Hernandez és Antonio Valencia válogatottja egymás ellen néz farkasszemet Mexikó és Ecuador válogatottjainak összecsapásakor. Fletcherhez hasonlóan Park Ji-sung is a válogatott kapitányaként vezetheti ki majd hazája nemzeti tizenegyét az Irán elleni szöuli barátságos-mérkõzésen.

 

Számos U-21-es válogatottat is ad a világnak a Manchester United. Chris Smalling és Tom Cleverley is bekerült az angolok Portugália elleni idegenbeli és a Litvánia elleni hazai mérkõzésre készülõ keretébe. Az elsõ mérkõzésen ismerõssel nézhetnek farkasszemet, hiszen Bebe is ott lesz a luzitánok keretében. Federico Macheda az olasz válogatott tagjaként Bosznia-Hercegovina és Wales próbál szerencsét. A tartalék csapatban edzõdõ Robbie Brady Írország, Oliver Norwood pedig Észak-Írország 21 éven aluli együttesében bizonyíthat.

 

U-19-es szinten a kapus Sam Johnstone, a védõ Zeki Fryers és William Keane kapott meghívót az angol válogatottba, míg a nyári igazolás Marnick Vermilj a belga, Etzaz Hussein pedig a norvég válogatott edzõtáborába csatlakozik.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!