Túra napló: Sanghaj

A ManUtd.com újságírói, Nick Coppack és Gemma Thompson elutaztak a csapattal, és rendszeresen friss turné blogokkal látják el a rajongókat, melyek közül a sorozat nyolcadik részében a Sanghajban eltöltött hétfõi napról számolnak be.


 Július 23. Hétfõ

 
10:32 Jó reggelt, a napfényes és párás levegõjû Sanghajból. A játékosok jelenleg edzésen vannak míg én és Nick hamarosan indulunk a sajtótájékoztatóra. (GT)
 
10:45 Mint tudjuk, a szerdai meccsen lesz egy-két ismerõs arc az ellenfél játékosai között. Immár a Shanghai Shenhua csapatát erõsíti Nicolas Anelka és Didier Drogba, akik azonnali hatással voltak debütálásukkor a csapat eredményére vasárnap. A 34 éves játékos a Guangzhou csapata elleni találkozó második felében lépett pályára a kínai Szuper Liga versenysorozat keretein belül és segített csapatának kiegyenlíteni az állást és ezzel beállítani az 1-1-es eredményt. Minden bizonnyal szükség lesz tehát Rio Ferdinand legjobb formájára a szerdai mérkõzésen. (GT)
 
11:34 Itt vannak velünk az ex-játékosok is, akik különbözõ eseményeken vettek részt ezen a reggelen. Andrew Cole, aki egy nappal elõttünk érkezett Sanghajba, Quinton Fortune és Robbo is részt vesznek a Manchester United Premier Kupa (MUPC) rendezvényén. A trió és a fõnök találkozott a Manchester United Futball Iskola néhány döntõs résztvevõjével. A MUPC eredetileg egy regionális versenynek indult 1993-ban és innen nõtte ki magát az egyik legnagyobb és legismertebb labdarúgó eseménnyé a maga nemében. Több mint egymillió játékos vett részt 43 országból az idén a versenyen, melynek döntõjére a szerdai Shanghai Shenhua elleni mérkõzés elõtt kerül sor. (GT)
 
12:37 Itt vagyunk a sajtótájékoztató helyszínén, melyen Sir Alexet és Rio Ferdinandot faggatják az újságírók. (NC)
 
12:43 Sir Alex a sérült játékosokkal kezdte a beszédét. "Jonny ma kezdheti el a futóedzéseket. Vida és Phil Jones pedig már teljes értékû edzésmunkát végeznek, ezek remek hírek. Ha Riot elkerülik a sérülések, akkor Vidic és Jones visszatérésével remek kilátásaink lesznek a védelemmel kapcsolatban." (NC)
 
12:45 Rio Kagawáról: "Rám nagyon mély benyomást tett. Láttam õt játszani a Dortmundnál, megnéztem a TV-ben és a YouTube-on. Egyszerûen fantasztikus. Gyors, éles eszû, figyel a pályán és mindkét lábával remekül bánik a labdával. Az elmúlt évek egyik legjobb játékosa a német bajnokságnak. Biztos vagyok benne, hogy a Unitednél is hozni fogja remek formáját. Az idei legjobb igazolása a csapatnak." (NC)
 
 
12:46 Sir Alex Kagawáról: "Bármilyen gyakorlatot is végeztünk az edzéseken, soha nem kellett neki elmagyarázni, hogy mit kell csinálnia. Csak figyeli a többieket és végrehajtja a gyakorlatokat, mintha értene angolul. Ez egy kellemes meglepetés volt számomra, bár én azt mondom, egy jó futballista mindig érti a dolgát." (NC)
 
12:47 Sir Alex Lucasról Mouráról: Téves információk láttak napvilágot, még nem állapodtunk meg a játékossal, bár elismerem, hogy érdeklõdünk iránta, de amíg nem születik megállapodás, nem jelenthetjük ki, hogy United játékos." (NC)
 
12:49 Sir Alex a többi igazolásról: "Már két új igazolásunk van eddig, Kagawa és Powell. Azt hiszem, mindkettõ fantasztikus játékos. Ebben a pillanatban is vizsgáljuk a lehetõségeit egy újabb igazolásnak, de egyelõre semmi biztosat nem tudok mondani ezzel kapcsolatban." (NC)
 
12:51 Rio a Shanghai Shenhuaról: "Örülünk, hogy a sanghaji közönség elõtt szerepelhetünk. Nagy játék lesz, két nagy csapat között. Külön pikantériát ad a küzdelemnek, hogy Drogba és Anelka is az ellenfél csapatát erõsíti majd." (NC)
 
12:52 Sir Alexet arról kérdezték, hogy nem látta volna-e õ is szívesen Drogbát a Unitedben: "Miután elhagyta a Chelsea-t, az õ saját döntése az volt, hogy nem akar angol csapatban játszani, tehát innentõl nem volt mirõl beszélni." (NC)
 
12:54 Sir Alex a kínai szurkolók fogadtatásáról: "Úgy látom a kínai rajongók lelkesedése töretlen. Nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetünk." (NC)
 
12:56 Sir Alex Darren Fletcherrõl: "Sajnos Darren egészségügyi problémái súlyosabbak, mint azt gondoltuk, de mindent megtesz a javulás érdekében. Tudtuk, hogy hosszú folyamat lesz mire újra pályára léphet, de reméljük, hogy minél hamarabb felépül. Paul Scholes visszatérése is egy nagy meglepetés volt mindenki számára, aki egy évvel ezelõtt a tartalék csapat edzéseit segítette, jelenleg Darren is hasonló feladatot lát el. Scholesy visszatérésének mindenki nagyon örült és nagyon nagy hasznára volt a csapatnak a súlyos sérülési válságok közepette. Õ egy igazán fantasztikus játékos és rendkívül nehéz lesz a helyére találni hasonló adottságú középpályást. Én mindig abban reménykedem, hogy saját nevelésbõl sikerül majd pótolnom az ilyen nagy játékosok hiányát. Továbbá nem rég igazoltuk le Powellt, aki remélem elsõ osztályú középpályássá növi ki magát, mivel ragyogó potenciál lakozik benne." (NC)
 
 
12:58 Sir Alex a Chelsea-rõl: "Úgy gondolom a Bajnokok Ligája gyõzelem egy remek inspiráció a számukra, viszont tõlük elhódítani a trófeát egy remek kihívás a mi számunkra. Mindig is nagy tisztelõje voltam a Chelsea-nek és már alig várom, hogy kezdõdjön a verseny." (NC)
 
12:59 Rio a kínai fogadtatásról: "Azt hittem, nehéz lesz majd ilyen távol lenni az otthonomtól, de olyan lelkes rajongótábor fogadott bennünket, ami teljesen otthoni hangulatot teremt bennem. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek." (NC)
 
14:10 Ha netalán valaki nem tudná, elmondom, hogy a szerdai mérkõzés a Chevrolet Kína Kupa keretein belül fog folyni, melynek trófeáját Sir Alex és Rio mutatta be a sajtótájékoztatót követõen. (GT)
 
 
15:25 Andy Cole 1999-ben járt Kínában a csapattal, most pedig a United nagyköveteként van jelen velünk a túrán. Elmondta nekünk, hogy nagyon élvezi a munkáját, jó érzés látni, hogy világszerte mennyi elkötelezett híve van a klubnak. (NC) 
 
17:10 Meg van a holnapi program. A csapat egy közeli sportkomplexumba látogat délelõtt, majd délután egy nyitott edzésen vesznek részt és lesz egy riportunk Michael Carrickkel is. (GT)
 
 
18:33 Attól tartok ma ez az utolsó jelentésem, volt egy tornatermi edzés délután a srácoknak, majd vacsora és most mindenki a szobájában pihen, vagy néhányan még a közös helyiségben beszélgetnek. Most látom, hogy itt vannak játékkonzolok is, megyek kihívok valakit. Sajnos ez már egy elõre lejátszott dolog, csak nektek árulom el pingpongban verhetetlen vagyok. Holnap újra jelentkezünk és mindenrõl részletesen beszámolunk. Jó éjt mindenkinek. (NC)


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!