Longford 0-1 United XI

A Manchester United XI a Flancare Parkban 1-0 arányban legyõzte a Longford Town csapatát az Írországban megrendezett mini-túra elsõ meccsén.


A 2100 nézõ elõtt az ír elsõ osztályú csapat otthonában jól megoldották a feladatukat az esõs ír estén Warren Joyce fiataljai, akik a második félidõben kapujuk elé szegezõdtek a fokozódó longfordi nyomás miatt.

Már a nyolcadik percben elõnybe kerültek a Vörös Ördögök, miután egy gyors szabadrúgást követõen Mats Daehli robogott el bal oldalon a labdával és lõtt a hálóba.

Három perccel késõbb egyenlíthetett volna a hazai csapat. Michele Fornasier buktatta a longfordi Michael Leet a baloldali partvonalhoz közel, a szabadrúgást Daniel Purdy laposan lõtte be. A United védõk nem tudtak tisztázni, ám végül Jonny Sutherlandnek sikerült hárítania Gary Shaw közeli lövését.

A félidõ felénél majdnem megduplázta elõnyét a vendég gárda, ám Craig Hyland kapus remekül mentett. Adnan Januzaj 22 méterrõl leadott szabadrúgása jutott túl a sorfalon, de a kapus védeni tudta. A 27. percben a hazai hálóõrnek még nagyobbat kellett védenie, amikor a tizenhatos szélérõl Gladstony csavarását kellett hárítania. A longfordi jó rajt után a manchesteriek kezdték átvenni az irányítást.

Joyce a 36. percben kénytelen volt cserélni, miután Charni Ekangamene rúgást kapott, helyére Reece James állt be. Ekangamene kétperces ápolása rosszul jött a United számára, vesztettek koncentrációjukból. Sean McGinty mellett ment el Shaw, ám a csatár végül nem sokkal, de kapu fölé lõtt.

A hazai jobb bekknek, Noel Havertynek volt gondja Daehlivel, aki három perccel a félidõ lefújása elõtt túljutott ellenfelén, ám a norvég fiatal passzára érkezõ Gladstony lapos lövését Hyland menteni tudta.

A szünetben Tom Lawrencet váltotta Agnaldo, aki azonnal remek megmozdulással vétette magát észre, hiszen kiváló passzal juttatta helyzethez Joshua Kinget a félidõ elsõ percében, de a hazai kapus ismét a helyén volt és mentett a rövid saroknál. A hazaiaknak is megvoltak a helyzeteik, a csereként beálló Tony Griffiths az 53. percben csodás megoldással jutott túl Fornasieren, ám lövése végül kapu fölé szállt. Majd egy óra telt el a találkozóból, amikor Purdy szögletét nagyszerûen fejelte meg Griffiths, ám a United szélsõje, Daehli még menteni tudott az utolsó pillanatban.

Nyolc perccel a meccs vége elõtt ismét esély volt a vendégek elõtt elõnyük növelésére, ám Agnaldo lövését hárította Hyland, a kipattanót a támadó szorongatott helyzetbõl éppen mellé lõtte.

Maradt az egygólos vezetés a végéig, így egy jó rajttal kezdtek Warren Joyce srácai, akik legközelebb szerdán este - magyar idõ szerint - 20:45-kor lépnek pályára a Cork City ellen.


Felkészülési mérkõzés
Longford 0-1 Manchester United XI
Flancare Park, 2100 nézõ

United: Sutherland - McGinty, Fornasier, M.Keane, Giverin - Lawrence(Agnaldo 45.), Ekangamene (James 36.), Gladstony(Barmby 45.), Januzaj, Daehli(van Velzen 71.) - King
Nem használt cserék: Robinson, Hendrie, Gorre, Love.

Gólszerzõ: Daehli 8' 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!