Cork City 2-0 United XI

Írországi mini túrája második mérkõzésén a Manchester United tartalék csapata 2-0 arányú vereséget szenvedett a Cork Citytõl.


Tapasztalt ellenfél ellen szerepeltek a Vörös Ördögök fiataljai, akik végül két pontrúgás utáni fejessel kaptak ki. Warren Joyce csupán egy változtatást hajtott végre a Linfordot legyõzõ kezdõ tizenegyhez képest, a sérült Charni Ekangamene helyén Reece James szerepelt.


Hatezer nézõ elõtt - a tömegben ott volt a korábbi United játékos, Paul McGrath is - jól kezdett a United, Adnan Januzaj és Josh King is közel került a gólszerzéshez az elsõ öt percben.

A 10. percben aztán majdnem megtréfálta Kalen Spillane a vendégek kapusát, Jonny Sutherlandet, de a majd 30 méterrõl leadott lövést végül másodjára sikerült megkaparintania a fiatal hálóõrnek. A 21. percben Vinny Sullivan megszerezhette volna a vezetést, amikor Ian Turner baloldali szabadrúgására õ reagált leggyorsabban, ám a csatár ösztönös kísérlete végül elkerülte Sutherland kapuját.

Hat perccel késõbb a hazaiak szélsõje, Daryl Horgan helyzetét mentette a rövid saroknál Sutherland, ám a megítélt szögletbõl gólt szerzett a Cork. A hosszú saroknál a védõ Murray emelkedett legmagasabbra és bólintott Sutherland kapujába.

A vezetés megszerzése még inkább inspirálta a hazaiakat, elõbb a korábbi Celtic és ír válogatott játékos Colin Healy lövése ment centikkel mellé, majd Danny Murphy próbálkozását hárította üggyel-bajjal Sutherland.

A Longford felett artott hérfõi gyõzelemkor remeklõ Januzaj és Mats Daehli alig tudott játékba avatkozni, a United támadásai pedig kimerültek abban, hogy a tizenhatoson kívülrõl ellõtték a labdákat, köszönhetõen a Cork elszánt védelmének. A félidõ utolsó percében King jutott területhez a tizenhatos szélénél, de lövése nagyon mellé ment.

Tommy Dunne, a Cork menedzsere a szünetben lecserélte tíz mezõnyjátékosát, de az új csapat is gyorsan felvette a tempót. Cathal Lordan és Stephen Kenny is gyorsan lehetõséghez jutott, majd a Cork játékosok büntetõt reklamáltak a játékvezetõnél, amikor Sean McGinty belépõje után Kiegan Parker huppant a földre. A játékvezetõ ehelyett a korábbi Blackpool-csatárnak mutatott fel sárga lapot mûesésért.

Húsz perccel a meccs vége elõtt egyenlíthetett volna a United. Januzaj remekül egyérintõzött a csereként beálló Agnaldovala Cork tizenhatosának szélén, majd Barmbyhoz jutott a labda, de lövése éppen a léc fölé szállt. Az utolsó percben Sutherland védett csodálatosan Parker lövésénél, ám a szöglet után O'Connell fejelt a kapuba, kialakítva a végeredményt.



Felkészülési mérkõzés
Cork City 2-0 Manchester United
Turner's Cross, 6000 nézõ

United: Sutherland - Fornasier, M.Keane, McGinty, James - Lawrence(Agnaldo 53.), Giverin(Barmby 63.), Gladstony(Hendrie 53.), Daehli(Van Velzen 78.) - Januzaj - King
Nem használt cserék: Gorre, Love.

Gólszerzõ: Murray 28', O'Connell 90' 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!