Nem csupán fellángolás

Sir Alex Ferguson szerint Shinji Kagawa képes kiegyensúlyozott teljesítményre a legmagasabb szinten.


Kagawa több európai élcsapat érdeklõdését is felkeltette elõs dortmundi éve után. A sérülésekkel tarkított szezonjában 18 mérkõzésen nyolc gólt szerzett, ezzel segítve a Borussiát, hogy kilenc év után ismét bajnokságot nyerjen.

De a német klubnál eltöltött második éve még jobban bebetonozta Sir Alex Ferguson meggyõzõdését arról, a japán válogatott játékosnak minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen az Old Traffordon.

"Nagyon sokan érdeklõdtek iránta az elsõ szezonja után, mert nagyon jól rajtolt a Dortmundnál" - mondta a United menedzsere.

"De soha nem gondoltam, hogy egy szezon után véleményt lehet mondani egy játékosról. Látni akartam, hogyan teljesít második szezonjában - ez sokkal nagyobb teszt, mert az ellenfelek többet tudnak már rólad akkorra."

"Ám még jobb volt, ami egyértelmû döntést adott számunkra."

 


Kagawa csapattársait is lenyûgözte az edzéseken és a szurkolók is hamar ódákat zengtek róla a felkészülési szezon során mutatott produkciója okán.

Ahogyan mindkét lábát használja, ahogy a pálya utolsó harmadában lát és ahogy képes befutni az ellenfél védõvonala között, azok egy extra dimenziót adnak a Vörös Ördögök támadójátékához.

"Shinji intelligens, gyors és keményen dolgozik" -  mondta Sir Alex. "23 éves, nagyon jó korban van és van pár eltöltött éve nagy klubnál, mely nagyszerû tapasztalatot jelent számára."

"Nyilvánvalóan egy nagyon jó játékos, akihez nagy reményeket fûzünk."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!