IPO terv elindítása hamarosan

A Manchester United a tervezettnél késõbb, csak a jövõ héten indítja el részvénykibocsátással kapcsolatos bevezetõ marketing roadshow-ját.


A Premier League rekordbajnoka - amely a Glazer család tulajdonában van - a roadshow-t leghamarabb péntekre vagy a jövõ hét elejére tervezi. De egyes források szerint további késedelem lehetséges a részvénykibocsátásokkal kapcsolatban a piac ingadozása miatt.
 
Az európai adósságválság és bevételcsökkenés miatt a piaci értékek ingadozása már eddig is zavaróan hatott a részvénypiacra, ezért valószínû, hogy a bankok újra értékelik az ajánlatokat, ami további késedelmet vonhat maga után. Egyes hírek szerint akár augusztus 13-ig is elhúzódhat a kezdeti nyilvános ajánlattétel.
 
A bankok ugyanis egy viszonyítási tervezetet szeretnének végrehajtani, amelyben a Manchester United FC-t hagyományos média vállalatokkal, valamint a fogyasztási cégekkel mérnék össze.
 
 
Az amerikai tulajdonos Glazer család 2005-ben vásárolta meg a klubot, azóta egyes rajongói csoportok támadásainak vannak kitéve a klub adósságállománya miatt. 2010-ben egy gazdag rajongói csoport meg akarta szerezni a klub tulajdonjogát. Az elégedetlenkedõk azzal érveltek, hogy a klub értéke csökkent a nagyméretû adósság állomány miatt.
 
Azonban a Glazer család már bizonyított az amerikai futballcsapat, a Tampa Bay Buccaneers és a különbözõ bevásárlóközpontok lízingjével és továbbra is tulajdonosai maradtak a Unitednek. A jelenlegi részvénykibocsátás nem befolyásolja szavazati jogaikat, hisz a kibocsátott részvények 10-szerese továbbra is az amerikai tulajdonosok kezében marad. 
 

Sem a Kínában túrázó Manchester United, sem a bank nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban. Mindössze annyit tudhatunk névtelen banki forrásokra hivatkozva, hogy az IPO terv él, de halasztás lehetséges. 


fourfourtwo.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!