A séf beszélt...

A Vörösök Ördögöket a DHL túra során elkíséri a klub fõszakácsa, Mike Donnelly is.


Egy exkluzív interjú keretében a Manchester United séfje beszámol nekünk arról, hogy mi az õ szerepe a 2012-es DHL túrán.
 
Mi a fõ feladatod a túra során?
Az én felelõsségem, hogy szemmel tartsam a szállodában az élelmezési elõírások betartását. Például figyelek arra, hogy megfelelõ hõmérsékleten tarjták-e az élelmiszereket és betartatom a játékosokkal az étrendi elõírásokat.
 
Fontos a csapatnak, hogy velük tarts a túrára?
Ha a srácok tudják, hogy biztonsággal ehetik kedvenc ételeiket, akkor ez pszichológiailag jó hatással van rájuk, boldoggá teszi õket. Elõzetesen elkészítjük a menüt és ha mindenki elégedett, akkor továbbítjuk a listát a szállodának. 
 
Tehát elõre tudjátok, mi lesz a menü a túra során?
Természetesen. Elküldjük a menüt a túra színhelyeire és ha valamelyik étel elkészítése vagy a hozzávalók beszerzése akadályba ütközne, akkor azt visszük magunkkal. Ez nem úgy mûködik, hogy viszem a kedvenc késem és a többi majd kialakul.
 
Melyek a táplálkozási követelményeknek a DHL turné során? 
A lényeg, hogy könnyû, sovány húsokból álljon a menü és minden játékos számára megfeleljen. Egyébként a turnén kívül is szigorú étkezési szabályokat kell betartaniuk a srácoknak, de õk már pontosan tudják mit szabad enniük és be is tartják a szabályokat.
 
 
Miben különbözik a túra étrendje a szokásos carringtoni menütõl?
Nem sokban, az egészséges táplálkozás az élsportolóknál a túrán a versenyidõszakban és a pihenõjük alatt is fontos. Mivel a túra során mindenki távol van az otthonától, leginkább a menü összeállítására fordítunk nagyobb hangsúlyt. Ezért egyeztetünk a játékosokkal indulás elõtt.
 
Hogyan állapítjátok meg, hogy egyes játékosoknak mennyi kalóriabevitelre van szüksége és kinek kell diétáznia?
A klub táplálkozás és sporttudományi részlege folyamatosan nyomon követi a játékosok teljesítményét, fizikai állapotát, így a súlyukat is. A különbözõ adatokat elemezve adják meg, kinek van szüksége erõsítésre és ki az, akinek diétáznia kell. Ez egyébként nem csak az elsõ csapatnál mûködik így. A tartalékok és az akadémián tanulók is hasonló szabályok között étkeznek.
 
Milyen tapasztalatokat sikerült szerezned a túrák során?
Megtanultam, hogy van néhány dolog, amit mindig magammal kell vinnem. Ilyen például a filteres tea és a zabkása. Ez a két dolog, ami minden országban más és más.
 
Szeretsz turnézni a csapattal? 

Persze, hogy szeretek. Hosszú évek óta az egész családom United rajongó. Fantasztikus érzés a Manchester Uniteddel utazni. Én vagyok a nagy öreg a csapatban. Hallgatnak rám és mivel mindannyian szeretik a hasukat, ezért nagy becsben tartanak. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!