A góltalanság nem probléma

Sir Alex Fergusont nem aggasztja csapata gyenge góllövése a felkészülés során, hiszen a megfelelõ erõnlét megszerzése a fontos.


Amíg egy Barcelona kaliberû csapat ellen egy 0-0 nem rossz eredmény, addig a felkészülési szezonokkal sokszor összepárosított góláradat nem volt jellemzõ a csapatra. Valóban, a legutóbbi három találkozó során csak Shniji Kagawa tudta bevenni az ellenfél kapuját, akkor a Shanghai Shenhua ellen lõtt a japán gyõztes gólt.

Azonban a menedzser szándéka, hogy amint beindul a Premier League, augusztus 20-án az Everton ellen már sokkal jobban mûködjön a gólszerzés is.

"Nem érdekel jelenleg" - mondta Sir Alex. "Érdekelne, ha elkezdtük volna már a bajnokságot. Ez az idõszak elõkészület számunkra és egyeseknek meccsre van szüksége, miután az Európa-bajnokságon is részt vettek. Pihentek 28 napot, utána kell egy is felhozó idõszak nekik. Mindenkinek megpróbálok elég lehetõséget adni, hogy megfelelõ állapotba kerüljenek a szezon rajtjára. Erre való a felkészülési idõszak."

 


"Norvégiában Danny Welbecket cseréltük le a szünetben, most neki adtuk a legtöbb idõt és Wayne Rooneyt hoztuk le. Megpróbálunk az egész csapatnak annyi játékidõt adni, amennyit tudunk."

Bár a Barcelona nyerte a büntetõpárbajt, a menedzser elégedett volt csapata általános teljesítményével, melyet a világ egyik legjobb gárdája ellen mutatott.

"Amikor a Barcelona ellen játszol, köztudott, hogy egy plusz emberrel találod magad szemben a középpályán, mert nincs kimondott csatár náluk. Türelmesnek kell lenned és meg kell gyõzõdj arról, hogy ne jussanak területhez a belsõ védõid mögött, vagy a szélsõ védõk mögé befutva."

"Olykor igen jó focit játszottunk és mindkét csapat jól dolgozott. A kapusuk mutatta be a legnagyobb védést a meccsen Shinji helyzeténél. Csodás védés volt és mindkét csapat tisztességesen megvalósította, amit akart. Természetesen a következõ néhány mérkõzést is arra használjuk majd, hogy mindenki megkapja a kellõ lehetõséget. Errõl szól az egész - megadni mindenkinek a kellõ lehetõséget."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!