Tunnicliffe játszana a Peterborough ellen

Ryan Tunnicliffe elárulta, nagyon szeretne játszani a Peterborough United elleni barátságos mérkõzésen, miután az elõzõ szezonban kölcsönben a Championshipes klubnál szerepelt.


Az ígéretes középpályás úgy érzi, sokkal tartozik a Divatosoknak azért, hogy náluk felnõtté válhatott, a pályán és azon kívül is, illetve hogy egy lépéssel közelebb került legfõbb célja, a Manchester United felnõtt keretébe való bekerüléshez is.

 

Miután a klub nyári, DHL túráján már szerepet kapott, szeretné a felkészülési idõszakot a lehetõ legjobban zárni és ezzel együtt ott tartani magát Sir Alex Ferguson terveiben az új bajnoki szezon kezdetén.

 

"Szeretnék játszani ezen a mérkõzésen" - kezdte a Manutd.com-nak a Peterborough elleni meccs kapcsán.

 

"Mindenkivel nagyon jól kijöttem, és már várom az újbóli találkozást. Nyolc hónapot töltöttem el náluk, amely idõ alatt rengeteg barátot szereztem, akikkel még mindig tartom a kapcsolatot."

 

 

Egyfajta kulturális sokk volt a tinédzserkorú játékos számára, hogy délre költözve, távol az otthonától kellett játszania, emellett pedig be is kellett illeszkednie Darren Ferguson csapatának rendszerébe is.

 

"Ott teljesen egyedül éltem, magamnak kellett mosnom és takarítanom, úgyhogy egyfelõl ez nagyon nagy lecke volt" - tette hozzá Tunnicliffe.

 

"Éppen hogy csak kikerültem az akadémiai csapatból, és még nem igazán voltam a magam ura, úgyhogy ez egy igencsak nagy változás volt számomra, amely segített számomra felnõtté válni a pályán, és azon kívül is."

 

"Ez még a legalapvetõbb dolgokban is hatalmas segítségemre volt. A pályán lehettem, tapasztalatot gyüjthettem, de nem léphettem pályára kezdõként annyiszor, amennyiszer szerettem volna. Akkor még úgy tekintettem erre a lehetõségre, hogy az a legfõbb célom, hogy szombaton játszak, és megszerezzük a három pontot, nem pedig úgy, mint egy lehetõség a fejlõdésre. Rengeteget tanultam, és szerintem férfivé lettem."

 

Az alacsonyabb osztályú futballal járó nehézségek segítettek Tunnicliffenek abban, hogy kialakuljon az õszinte játéka, amely leginkább a középpályán történõ kemény becsúszásokról vált ismertté.

 

"Fizikálisan rendben vagyok, de abban a bajnokságban rengeteg nálam erõsebb játékos játszik. Szóval lehetsz erõsebb, nagyobb, és futhatsz gyorsabban, ha van egy olyan játékos, aki ugyanerre képes, de technikás is, akkor mindig õ fog diadalmaskodni. Éppen ennek a megtapasztalására volt jó lehetõség az, hogy ott játszhattam."

 

"A játék minden tekintetben fizikális volt. Hogy õszinte legyek, a tartalékoknál tapasztalható stílushoz képest is sokkal jobban érvényesült a test-a-test elleni játék."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!