Rafael történelmet írna

A Manchester United védõjének, Rafael da Silvának eltökélt szándéka, hogy történelmet írjon és megnyerje az olimpiát a válogatottal.


Számos trófea - köztük öt világbajnoki cím és nyolc Copa America elsõség jelzi a brazil válogatottat, ám meglepõ módon a brazil fiatalok még soha nem tudták megnyerni az olimpiai labdarúgó tornát.

1984-ben és 88-ban ezüst éremmel térhettek haza, míg 1996-ban és 2008-ban (ekkor Anderson is a csapat tagja volt) pedig bronz éremmel zárták a tornát.

Most azonban Rafael bízik a legjobbakban és reméli, megnyeri csapatával az aranyat a szombati döntõben, melyet Mexikó ellen játsza Brazília a Wembleyben 16 órai kezdettel.

"Ez egy hatalmas játék" - mondta a védõ a PA Sport-nak. "Soha nem nyertük még meg ezt a címet, úgyhogy minden tõlünk telhetõt megteszünk, hogy nyerjünk Brazíliának."

"Nagyon fontos sorozat ez az ország számára. Már biztosan érmesek leszünk, de keményen dolgozunk, hogy legyõzzük Mexikót."

"Csodálatos lenne. Otthon mindenki szurkol nekünk, hogy megszerezzük ezt az érmet."

"Mindig nagy nyomás van a játékosokon, ha a brazil csapatban szerepel és még soha nem sikerült megnyernünk az olimpiát. Ez az egyetlen, ami még nincs meg, ezért mindent megteszünk, hogy megnyerjük."

 


A 22 éves Rafael elképesztõnek tartja az olimpián szerzett élményeket és hiszi, egy esetleges gyõzelem saját karrierjáre is jó hatással lenne.

"Lehet, ezáltal a brazil szövetségi kapitány majd a 2014-es világbajnokságon számít rám" - folytatta. "Sõt, talán Angliában is másképp gondolnak majd rám az emberek, ha megnyerjük az olimpiát. Mindig jó érmet nyerni és ez a sorozat jót tesz a pályafutásomnak is."

Bárhogy is alakul a döntõ Rafael számára, sok pihenésre nem lesz ideje, ugyanis bekerült a brazil felnõtt válogatottba is, amely jüvõ hét szerdán barátságos mérkõzést játszik Svédországgal Stokholmban. Majd visszatér az Old Traffordra, hogy felkészüljön a Vörös Ördögökkel az új idányre, mely augusztus 20-án kezdõdik a Manchester számára az Everton elleni vendégjátékkal.

"Csak pár nap lesz a döntõ és az elsõ meccs között, de ez normális egy játékos számára. Gyakran kell a sorozatok között váltani. Imádok focizni és élvezem az életem."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!