Zieler türelmetlenül várja a Unitedet

A korábbi United kapus Ron-Robert Zieler aki jelenleg a Hannover játékosa, ManUtd.com-nak adott interjút a szombati Chevrolet Kupa összecsapás elõtt.


Különleges alkalom lesz számodra az United elleni találkozó?
Természetesen. Már alig várom, hogy a Manchester Uniteddel játszunk. Van néhány ismerõsöm a jelenlegi keretben és jó lesz õket újra látni. 
 
Csütörtökön egy jelentõsebb játék elé néztetek a Szent Patrik Athletic ellen...
Igen, igyekszünk, minél jobban szerepelni az Európa Ligában. Ez nagyon fontos most a számunkra és eddig azt hiszem sikerült jól teljesítenünk. Mindazonáltal, mégis nagyon várom a United elleni találkozót ez mindig is kivételes esemény a számomra. Bár csak egy barátságos mérkõzésen mérjük össze az erõnket, de játszani a világ egyik legjobb csapata ellen mindig különleges élményt nyújt. Versenyezni a Vörös Ördögökkel egy nagy kihívás, de egyben nagy öröm is.
 
Milyen emlékeid vannak 2005-bõl, amikor a Unitedhez érkeztél?
Legtöbbet  a tartalékoknál játszottam, de mégis elmondhatom, hogy nagyon sokat tanultam a Vörös Ördögöknél eltöltött évek alatt. Öt évig játszottam a klubban és rengeteg tapasztalattal és kellemes emlékekkel gyarapodtam ez idõ alatt. Ott lett belõlem igazi futballista. A United megadta nekem az esélyt a fejlõdésre, ami rendkívül hasznos volt számomra a további pályafutásom során, úgy is mint futballistának és úgyis mint magánembernek egyaránt.
 
 
Sir Alex a közelmúltban beszélt arról, hogy a sérülésed nagymértékben meggátolt a tehetséged kibontakozásában...
Igen sajnos lágyéki problémáim voltak, és ezért inkább csak a tartalék csapatban szerepelhettem. Az elsõ csapatban sajnos nem volt lehetõségem kibontakozni, de csereként több alkalommal is a padon ülhettem. Majd a Northamptonhoz kerültem kölcsönben és ez lehetõséget adott arra, hogy érezzem mekkora különbség van a két klub edzés feltételei között. Decemberben érkeztem a Northampton csapatához és emlékszem mindig nagyon hideg volt az öltözõkben és az edzéseken is. Rengeteget kellett bemelegítenünk, hogy jól tudjunk mozogni az edzõteremben. Viszont ez is egy tapasztalat volt arra nézve, hogy mekkora különbség van edzés és edzés között, ha nem optimálisak a körülmények.
 
A Hannover megfelel számodra a  a fejlõdéshez?
Az United a pályafutásom legnagyobb élménye volt és megfelelõ alapot adott arra, hogy bárhol megálljam a helyem. Sir Alex egyenes volt velem és elmondta, hogy nem tud megfelelõ játéklehetõséget biztosítani a Unitednél. Éltem tehát a lehetõséggel és vettem a kalapom. A Hannovernél körülbelül 50 alkalommal léptem pályára a Bundesligában és a Bajnokok Ligájában, azt hiszem helyes döntés volt átigazolnom.
 
 
Mi a véleményed  David De Geáról  és Anders Lindegaardról?
Hogy õszinte legyek, én már nem követem az angol futballt. Csak néha hallok pár dolgot innen-onnan, viszont csakis jó kapusok lehetnek, ha a Manchester Unitedben játszanak. 
 
Van-e olyan játékos akivel nagyon  várod már a találkozást a pályán?
Persze, mindenkivel. Eddig csak képzeletben védtem a United ellen, úgyhogy nagyon várom már a mérkõzést. Különösen a régi edzõmmel,  Eric Steele-vel való találkozást.
 
Nem csak te vagy egykori Vörös Ördög a Hannoverben, Mame Biram Diouf is itt játszik...

Sajnos elsõ néhány játéka után megsérült pedig ragyogóan kezdett a klubban. Õ egy remek játékos, de egy párhónapot ki kell hagynia. Biztos vagyok abban, ha felépül meghatározó tagja lesz a csapatnak.  


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!