Vörös Ördög a sportban: S. Murphy

Két évvel ezelõtti, Manchesterbe való költözését követõen a 2005-ös snooker világbajnoknak, Shaun Murphy-nek rengeteg lehetõsége adódott, hogy szenvedélyének hódolhasson és nézhesse a Unitedet játszani.


Miért a United?

Fiatal korom óta szurkolójuk vagyok, a triplázásra nagyon jól emlékszem. A Unitedet nézni bódító érzés. Olyan sportot játszom, melyben az adrenalinnak hatalmas szerepe van, ugyanazt a bizsergést érzem mikor látom a Unitedet, mint mikor játszom a snookert.


Gyakran jössz az Old Traffordra?

 Manapság rendszeresen. Néhány éve költöztem Sale-be (Manchester vonzáskörzetéhez tartozó település - a szerk.), a menedzseremnek bérlete volt éveken át, én pedig elkezdtem vele és a fiával meccsekre járni. Ebben a szezonban is voltam már néhány találkozón, de a snooker miatti kötelezettségek nem teszik lehetõvé, hogy minden mérkõzésen kint legyek.

 

 

 


Ki a kedvenc United játékosod a múltban és a jelenben?

Eric Cantona, a puszta jelenléte miatt is. A pályán mindenkit megfélemlített, aki ellen játszott - Roy Keanet tudnám még hozzá hasonlítani. Antonio Valencia egy fantasztikus tehetség, nagy csapás neki a Rangers ellen elszenvedett sérülése. De hatalmas rajongója vagyok Nemanja Vidic-nek is.


Mi a legemlékezetesebb pillanatod?

Az utolsó szezonban lejátszott Carling Cup döntõ. Ez az elsõ döntõm, amin gyõzött a United és én élõben láttam. Elutaztam Rómába is a Bajnokok Ligája döntõre, de a Webleyben a futball mérkõzésen jártam elõször. Láthattam gyõzni a csapatot, majd felvonulni a megnyert trófeával, ez különleges élmény volt számomra.


Találkoztál már valamelyik játékossal személyesen?

Még soha nem adatott meg a lehetõség, hogy bárkivel is találkozzam a jelenlegi keretbõl, pedig nagy álmom válna valóra ezzel. Néhány évvel ezelõtt Peter Schmeichellel találkoztam Portugáliában egy jótékonysági golf versenyen. Azt mondta, nagy snooker rajongó és kérte, csináljunk egy fotót. El nem tudtam hinni! Csak álltam és arra gondoltam "Wow, hiszen ez Schmeichel", még beszélgetni sem mertem vele.


Mit gondolsz a United mire lesz képes ebben a szezonban?

Nem emlékszem olyan szezonra, amikor az elejétõl uraltuk volna a mezõnyt, mindig rossz rajtolók voltunk. A sportomban, ha megnyer valaki egy világbajnokságot, utána még jobbá válik és a United már évrõl-évre bebizonyította, a szezon vége felé haladva egyre jobbaká válnak és mindig harcban vannak a kupákért.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!