Robin csak a Unitedhez akart jönni

Sir Alex Ferguson az MUTV-nek adott exkluzív interjújában felfedte, nem volt könnyû megszerezni Robin van Persie játékjogát még úgy sem, hogy a csatár csak a Unitedhez akart eligazolni.


"Nem volt könnyû menet" - mondta Sir Alex. "Érthetõ, hogy Arsene Wenger nem akarta eladni a Manchester Unitednek, ahogyan azt a reggeli lapokban is megírták. A srác azonban hozzánk akart jönni és ez a fontos. Különbözõ klubokat utasított el azért, hogy hozzánk csatlakozzon, mert a világ legnagyobb klubja által követelt kihívásokat akarta magának. Úgy vélem, ez fantasztikus."

"Ez volt az, ami lehetõséget adott nekünk. Ha nem mondta volna az Arsenalnak olyan meggyõzõen, hogy õ a Manchester Unitedhez akar igazolni, akkor a tárgyalások hamar véget értek volna - így csak egy tárgyalás maradt, mégpedig arról, hogy megegyezzünk az árban az Arsenallal, hiszen senki más nem volt a képben, mivel a fiú eltökélt szándéka az volt, hogy a Manchester Unitedben folytassa."

Amikor megkérdezték a menedzsertõl, hogy van Persie-kaliberû játékos leigazolásának lehetõsége egyszerûen túl jó volt, hogy ellenállni lehessen neki, így reagált: "Nem utasíthatod vissza ezt a lehetõséget. Amikor tavaly errõl beszégettünk, nem gondoltam volna, hogy lehetséges lenne megszerezni õt, de amikor hallottam, hogy nem írta alá új szerzõdését és kijelentette, hogy el akarja hagyni az Arsenalt, nekünk egybõl érdeklõdnünk kellett, ez nem kérdés."

"Beszéltem David Gillel, aki beszélt a Glazer családdal. Hosszú, több hónapon át tartó folyamat volt ez, ami nem is volt könnyû, de szerencsére sikerült megszereznünk õt."

 


Az új igazolás mindenkinek nagy lökést adott az Old Traffordon, ám a menedzser elmondta, óriási fejfájást okoz majd neki a csapat összeállítása.

"Nem lesz könnyû" - folytatta Ferguson. "Saját életembe hoztam bonyodalmat ezzel."

"Robin ténylegesen képes 2-3 poszton is játszani, ahogyan azt az Arsenalban is megtette. De a legutóbbi szezonban bebizonyította, hogy a legjobb posztja az, amikor õ a legelsõ ember. 37 meccsen 30 gól azt mondatja velem, ez az õ legjobb posztja."

"Jelenleg az a helyzet, hogy tudom ott játszatni Rooneyt, van Persie-t, Chicharitot és még ott van Danny Welbeck, aki szintén bevethetõ ott. Ráadásul van még Shinji Kagawa, aki a csatár mögötti rést tudja bejátszani, aki egy fantasztikus, fiatal labdarúgó. Ez az én dilemmám és akkor még nem beszéltem Federico Machedáról, aki még csak 20 éves és fejlõdik."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!