Van Persie büszke, hogy United játékos lett

Robin van Persie elmondta, hogy a benne rejlõ kisfiúra hallgatott, amikor eldöntötte, hogy az Arsenaltól a Unitedbe igazol.


A holland csatár az Ágyúsoknál töltött 8 év minden pillanatát élvezte, egészen máig, amikor is véglegessé vált az Old Traffordra való igazolása.
 
Az elsõ carringtoni tréningjét követõen elárulta, hogy egy új kihívást jelent számára a Manchester United. A 29 éves játékos, aki a Vörös Ördögöknél a 20-as mezszámot fogja viselni, a mai sajtótájékoztatón a következõket mondta: "Büszke vagyok arra, hogy itt lehetek és már várom, hogy nagy dolgokat érjek el a Manchester Uniteddel."
 
"Az Arsenal egy hatalmas klub, de számomra nagy kihívást jelent, hogy a United játékosa lehetek. Ma reggel egy nagyon jó hangulatú edzésen vettem részt, ahol mindenki rendkívül barátságos és segítõkész volt velem. Ez egy igazán összetartó csapat, úgy érzem gyorsan be tudok majd illeszkedni."
 
"Mindenki tudja, hogy a futball a szenvedélyem és meglehetõsen szigorú vagyok magammal szemben. Nem könnyû mindig megtalálni a leghelyesebb döntést, de úgy érzem, nekem most sikerült."
 
"Mától a Manchester United játékát szívhatom magamba. Ha végig nézel ezeken a játékosokon az edzõi stábon, a stadionon és az egész klubbon, nincs nagyobb vágyad, mint hogy ennek a részese lehess. Amikor az életben nehéz döntés elé kerülök, olyankor mindig a bennem élõ kisfiúra hallgatok és õ most azt ordította a fülembe: Manchester United!"
 
Az Arsenal rajongói minden bizonnyal csalódottak, hogy van Persie távozott tõlük, de a 2011/12-es szezon Premier League gólkirálya a lehetõ legjobb feltéteket hátrahagyva akart távozni az Emirates Stadionból.
 
"Engedjék meg, hogy tisztázzak néhány dolgot" - mondta. "Nem szeretném, hogy árulónak tekintsenek. Sem az én, sem pedig az Arsenal oldaláról nincs harag. Voltak bizonyos létfontosságú elemek a részemrõl és mi különbözõ nézeteket vallottunk."
 
 
"Ilyen az élet. Néha nem értünk egyet különbözõ dolgokban, de most itt vagyok. Most ez a legfontosabb és már alig várom az új kihívást - ami az életem eddigi legnagyobb kihívása."
 
Sir Alex Ferguson már kijelentette, hogy meg van elégedve a következõ szezonra rendelkezésére álló támadóival, és a rengeteg Vörös Ördög rajongó is izgatottan várja a várhatóan félelmetesen erõs van Persie-Wayne Rooney csatár páros bemutatkozását.
 
"Természetesen nagyon szeretnék már Wayne Rooney-val együtt játszani" - mondta van Persie. "Én már ezelõtt is mondtam, hogy õ egy világklasszis játékos, aki nagyon sokoldalú."
 
"Amikor ránézek, jó látni, hogy mindenhez jól tud alkalmazkodni, gólokat lõni vagy gólpasszt adni, és ezért keményen dolgozik."
 
"Scholes és Giggs már 20 éve folyamatosan világszínvonalon bizonyítanak. Ez határozottan nagy hatással van rám. Nagyon jó lenne, ha mi együtt nagy dolgokat érnénk el. Egy csapat vagyunk, ahol minden egyes játékos ugyanolyan fontos."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!