Tíz éve a csúcson

Wayne Rooney még mindig fiatalnak érzi magát annak ellenére, hogy már egy évtizedet eltöltött az élvonalban a Manchester United és az Everton csapatánál.


Rooney még csak egy bébinek tûnik az angol labdarúgás Pán Péterével - Giggsy ugyanis 38 évesen sem mutat semmi jelet arra, hogy öregedne. A walesi még mindig ugyanolyan lelkesedéssel és lendülettel játszik, mint tette azt 1991-ben, amikor tinédzserként a padról beállva debütált.

És mégis, miközben Rooney úgy jellemezte Giggset, mint az egyetlen legenda, aki még mindig játszik, a támadó már egyáltalán nem új ember a futballban. Valóban, hiszen pénteken volt 10 éves évfordulója annak, hogy bemutatkozott az Everton felnõtt csapatában.

2002-ben egy faltörõ kos volt 16 évesen, tele tehetséggel és féktelen potenciállal. Csupán két évvel késõbb, 77 mérkõzésen szerepelve gyerekkori klubjában váltott és a Manchesterhez igazolt horribilis összeg ellenében és óriási elvárások közepette.

 


"Úgy tûnik, mintha nagyon régen történt volna" - mondta Wayne, bár amikor megkérdezték, a 10 éves pályafutás már veteránná tette-e õt, hozzátette: "Még mindig elég fiatal vagyok. Fiatalnak érzem magam. Nagyszerû, hogy már 10 évet játszottam a Premier League-ben. Ez egy izgalmas bajnokság és én ugyanolyan izgalommal focizok, mint amikor debütáltam. Csak remélni tudom, hogy újabb 10 évet le tudok még játszani és annyi sikerélmény ér majd, mint az elsõ tíz évemben."

Az élvezet talán nem a legjobb szó, amivel jellemezni lehetne Rooney legutóbbi csatáit korábbi klubja, az Everton ellen. Gyakran céltáblája volt a Stolverkos szurkolók szitkozódásainak, akik még mindig nem tudták megbocsátani neki azt, hogy eligazolt szeretett csapatuktól. Legutóbbi csatájuk 4-2-es manchesteri vezetés után végül 4-4-re végzõdött és sokak szerint ez a pontvesztés volt az oka, hogy a United elvesztette a bajnoki címet.

"Valószínûleg azon a meccsen úszott el a bajnokság" - ismerte el Wayne. "Hatalmas csalódás volt számunkra, úgyhogy remélhetõleg most három ponttal jövünk vissza tõlük. Nagyon kemény elsõ meccs lesz ez annak ellenére is, hogy az utóbbi években az Everton nem kezdte jól a bajnokságot."

"Ott nõttem fel, evertoniként tudom, hogy amikor a Manchester United látogat a Goodison Parkba, akkor mindenki emelkedett hangulatban van - a szurkolók nagyon megnehezítik a dolgunkat. Tudjuk, hogy nagyon kemény meccs lesz, mert az Evertonról tudni kell, hogy nagyon keményen dolgoznak, erõnlétileg rendben vannak. Folyamatosan tartani kell a labdát, le kell kötni õket. Az utóbbi szezonok során volt néhány jó eredményük ellenünk a meccseken, amiket meg kellett volna nyernünk. Biztosra kell mennünk ellenük."

 


Ami Giggsyt illeti, aki hamarosan megkezdi 23. szezonját a klubnál? "Na õ a veterán" - mondta Wayne nevetve. "Nem nagyon lehet olyat mondani róla, ami korábban nem hangzott el. Minél többet játszom vele, annál inkább azt érzem, hogy folytatni fogja. Elismerés jár neki, amiért ilyen jól tartotta magát, hogy ennyi idõn át képes volt játszani. Mindenki legendákról beszél, de valószínûleg õ az egyetlen legenda, aki még mindig játssza a játékot." 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!