United v City: Pénzügyi fair play

A Manchester United és a Manchester City véleménye ellentétes az UEFA pénzügyi fair play szabályzatát illetõen, ami egy új választóvonalat jelentene a Premier League-ben.


A Liga éves közgyûlésén a szigorúbb pénzügyi ellenõrzés szabályozását a Liverpool vezetése vetette fel, de számos rivális klub, többek között  a United, az Arsenal és a  West Ham is támogatásáról biztosította a gyûlést. David Gill már korábban is támogatta a UEFA úttörõ, Financial Fair Play szabályok megalkotását.
 
Az Arsenal klubtulajdonosa, Stan Kroenke ugyanúgy, mint a  Liverpooltól John W Henry, a Unitedtõl a Glazer család és a  West Hamtõl David Gold is jóváhagyásukról biztosították a kezdeményezést.
 
Gold, a The Daily Telegraph-nak a következõket mondta: "Részt vettem az FFP szabályok megalkotásánál a Championship-ben és úgy gondolom alkalmazhatóak lennének a  Premier League-ben is.   David Gill maximálisan támogatott és ez adott igazán értelmet a munkánknak. Ha a nagy klubok is támogatják a kezdeményezést sikerrel járhatunk Angliában is."
 
 
Viszont a szabályozás nem nyerte el a résztvevõk egyhangú támogatását, ugyanis a Manchester City tulajdonosa, Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan, aki 2009 óta több mint 300 millió fontot költött játékosokra,  az a véleménye, hogy minden klub meglátása szerint dönthessen a kiadásairól. Ez a rendszer eddig  is remekül mûködött és nem igényel változtatást. 
 
A Premier League csapatai, pénzügyi szabályozásának egyik lehetõsége, hogy átveszik és alkalmazzák az FFP elõírásait. A Chelsea és a United mûködési veszteségei, már így is az FFP által elõírt tûréshatáron belül maradtak, azonban a Citynél úgy gondolják, hogy ezt lehetetlen megvalósítani. A Premier League bajnokok mûködési vesztesége ugyanis 2010-11-es szezonban 194.900.000. font volt, ezért úgy gondolják képtelenség lenne betartani a FFP által elõírt 35.5m fontos tûréshatárt.
 
David Gill, a Manchester United  vezérigazgatója, elmondta: "Mi is részt vettünk az európai klubok egyesületének ülésén, csakúgy mint  a Chelsea, és megpróbáltunk  javaslatokat kidolgozni az UEFA-val. Elmondhatom, hogy  a transzferköltségek és a játékos bérek szabályozása, a versenyek színvonalának a javára válik. Ezeknek a kritikus kérdéseknek a szabályozásával, egy rendkívül igazságos versenyhelyzet alakulhat ki a bajnokságban és nem hiszem, hogy nagymértékben beleszólnának az intézkedések, a klubok  saját forrásainak felhasználásába. " 


independent.ie

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!