A páros tanulni fog Robintól

A korábbi United támadó, Andy Ritchie szerint Danny Welbecknek és Javier Hernandeznek nem kell azon aggódniuk, hogy Robin van Persie érkezésével visszacsúsznak a hierarchiában, sokkal inkább meg kell ragadniuk minden leendõ alkalmat, hogy tanuljanak.


A holland egy hete írta alá négyéves szerzõdését a klubhoz és hétfõ este már a padról beállva debütálhatott is a Goodison Parkban lejátszott bajnoki során.

 Sokan arra számítanak, hogy Wayne Rooney és van Persie lesz Sir Alex Ferguson elsõ számú választása, mint egy csodás csatárpáros, de Ritchie szerint Welbeck és Hernandez is méltányos részt vehetnek majd ki a munkából és jól megférnek majd van Persie mellett.

"Nagyszerû alkalom ez Dannynek és Chichanak, hogy a világ egyik legjobb csatárától tanuljanak" - mondta Ritchie a Manutd.com-nak. "Rá kell jönniük arra, hogy egy olyan fantasztikus játékos mellett szerepelhetnk, aki most van a csúcson. Amikor elkapja a fonalat, azt hiszem, megállíthatatlan."

"Nem hiszem, hogy félniük kellene bármitõl is. Nem lennének itt, ha a Manchester Unitednél nem úgy gondolnának rájuk, akik elõtt nagy jövõ áll. Nincs mitõl aggódniuk - van Persie érkezésével azon kell lenniük, hogy minél többet tanuljanak a mestertõl."

Mint minden Vörös Ördögök, úgy Ritchie is nagyon izgatott, látva mennyi kiváló képességû támadó áll Sir Alex rendelkezésére és szerinte remek csatárból sosem elég egy klubnál.

 


"A menedzser számára fantasztikus lehetõségek vannak támadók terén. Úgy gondolom, mindenki nagyon izgatott, hogy együtt lássák Rooneyt és van Persie-t, de nem csak kettejükrõl van szó - Welbeckkel és Hernandezzel is izgalmas lesz együtt látni Robint."

"Sosem lehet túl sok csatárod. Menedzserként és játékosként is így gondoltam. Amikor az Oldhamnél voltam, Joe Royle hat csatárt alkalmazott és mindenki kapott lehetõséget. Amikor Robin van Persie képességû játékosok elérhetõvé válnak, muszáj megszerezni õket. Nem csak a miénket, hanem a világ bármelyik csapatát javítaná, szerencsénkre sikerült megszereznünk."

"Sokan azt mondják, Robin idõsebb, mint akiket igazolni szoktunk, de a futballban mindig azt mondjuk, egy játékos 29-30 éves korában éri el a legjobbját, szóval nagyszerû idõzítés számunkra a leigazolása."

"Robinnak fittnek kell maradnia. A mai futballban nagyobbak az igények, mint valaha és ha 30 éves kor felett továbbra is játszani akarsz, képesnek kell lenned arra, hogy megfelelõen gondoskodj magadról. Csak meg kell nézni Giggs és Scholes példáját! Ki mondja, hogy Robin nem tudja ugyanazt hozni, ezáltal négy, vagy még több évig a csapat fantasztikus játékává válhatna?"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!