Büttner a címlapon

A ManUtd.com munkatársa, Nick Coppack hiszi, hogy Patrice Evra is a legnagyobb hasznot húzhatja, Alexander Büttner Old Traffordra érkezésével.


Gyanítom, hogy velem együtt a legtöbb United rajongó nem nézhetett túl sok holland focit az elmúlt években. PSV Eindhoven? Ajax? Nos, játszottunk velük az elõzõ szezonban az Európa Ligában, így némi infónk van velük kapcsolatban, de a Vitesse Arnhem, Alexander Büttner volt klubja? Nos nem igazán mondható el, hogy nagy jártasságunk lenne ezzel kapcsolatban. Én például személy szerint soha nem láttam õt játszani, így csak feltételezni tudom a jelentések alapján, Sir Alex új felfedezése a 23 éves holland megállja majd a helyét a Vörös Ördögök bal bekk posztján.
 
Büttner nem szupersztár, egyelõre nem egy nagy név, ezért a médiában és egyes fórumokon nem igazán értékelik Ferguson ezen igazolását. Az, hogy még nem cseng mindenkinek európa szerte ismerõsen a neve, nem jelenti azt, hogy egy szép napon nem lehet majd a Manchester United egyik nagyágyúja.
 
 
Nemanja Vidic nevét sem sokan ismerték, amikor 2006 januárjában megérkezett és Patrice Evra sem tartozott a világszerte ismert játékosok közzé, mégis mindketten remekül teljesítettek a Unitedben.
 
Büttner érkezése, rákényszeríti Evrát, hogy az eddig oly biztos kezdõ pozíciója védelmében, a legjobbat hozza majd ki magából, idõvel pedig Büttner lehet Evra utódja a bal bekk poszton. Ugyanakkor égetõ szükség volt egy helyettesre, aki bármikor képes beállni a francia helyére.
 
Evra az elõzõ szezont magányos farkasként játszotta végig posztján, mindössze három bajnoki mérkõzésrõl hiányzott és csodával határos módon õ volt az egyetlen védõ, akit elkerült a United tavalyi hurrikánszerû sérülési hulláma. Sõt, a 2006/07-es évad óta egyszer sem játszott 47 mérkõzésnél kevesebbet egy szezon alatt. Ez egy hihetetlen rekord, viszont nem számolhatunk azzal, hogy a szerencse örökké a francia védõ mellett áll.
 
Én biztos vagyok abban - különösen, ha figyelembe veszem Evra válogatottbeli szerepléseit is -, hogy az állandó, folyamatos játék, szervezetét nagy mértékben igénybe vette, ami jelenlegi teljesítményére is rányomja bélyegét. Büttner érkezése lehetõvé teszi, hogy Pat szervezete végre regenerálódhasson, és a fontos találkozókon képes legyen a maximális teljesítmény elérésére. Ez már önmagában is igazolja Sir Alex döntését Büttner megszerzésével kapcsolatban.
 
Persze az sem kizárt, hogy a holland megragadva a lehetõséget igazi vetélytársa lesz majd Evrának. Hisz Ferguson biztosan nem ajánlott volna Büttnernek ötéves szerzõdést, ha nem látta volna benne a szikrát. De ne bocsátkozzunk jóslatokba, hiszen még nem láttunk a hollandot a Vörös Ördögök színeiben egyetlen alkalommal sem. Elõször lássuk, mit tud! Bevallom már, nagyon kíváncsian várom mire képes a srác.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!