Chicha tanulna Robintól és feledné a BL-kudarcot

Javier Hernandez a ManUtd.com-nak adott interjújában beszélt arról, hogy szeretne tanulni Robin van Persietõl, és a csapat elszántságáról is, hogy feledtessék a tavalyi szezonbeli Bajnokok Ligája kisiklásukat.


A Premier League idei szezonjának elsõ két fordulójában máris láthattunk érdekes, és meglepetésszerû eredményeket - számíthatunk még többre az idõ elõrehaladtával?

Szerintem ez egy nagyszerû dolog a futballban - soha nem tudhatod, mi fog történni. Sajnos ennek a rossz oldalát már mi is megtapasztalhattuk ebben a szezonban, de remélhetõleg ebbõl tanulhatunk. Minden csapat erõs ebben a bajnokságban. Éppen ezért hiszem azt, hogy a Premier League a világ legjobb bajnoksága, hiszen minden meccsen nagyon meg kell harcolni a gyõzelemért. Nem lehet egy mérkõzéshez se úgy hozzáállni, hogy könnyû lesz. Egy olyan klubnál, mint a United, soha nincsenek könnyû mérkõzések. Úgyhogy a játékod legjavát kell adnod minden meccsen, mentálisan, fizikálisan és technikailag is ahhoz, hogy elérhesd a céljaidat, a miénk pedig az, hogy visszaszerezzük a bajnoki trófeát.

 

Egyáltalán nem tûnt úgy, hogy a szezon igazán elkezdõdött volna, amíg a csapat le nem játszotta elsõ hazai mérkõzését...

Igen, ez így van. A keret minden tagja, az edzõi stáb és a szurkolók is egy picit így éreztek. Mindannyian csalódottak voltunk, amiért elvesztettük az elsõ meccsünket, de az a nagyszerû a futballban, hogy minden hétvégén lehetõséged van a csalódást keltõ pillanatokat magad mögött hagyni, és olyan eredményt elérni, amilyet szeretnél.

 

Négy új érkezõt is láthattunk idén a csapatnál a nyári átigazolási idõszakban, az ötödik pedig már úton van, miután Angelo Henriquez még a héten aláír - mennyire élvezed eddig a velük való közös munkát?

Eddig nagyszerû volt. Tudom, hogyan éreznek, mert két évvel ezelõtt én is hasonló helyzetben voltam. Mindannyian nagyszerû beilleszkedtek, és mind nagyon keményen dolgoznak. Ha a menedzser új játékosokat szerzõdtet a klubhoz, akkor tudni lehet, hogy annak meg van az oka. Például azért, mert helyük lehet a csapatban, és segíthetnek nekünk a fejlõdésben.

 

 

Nagyon izgalmas lehet számodra, hogy olyasvalakitõl tanulhatsz, mint Robin van Persie?

Igen, természetesen. Szerintem az életben soha nem lehet felhagyni a tanulással, nem számít hány éves vagy. Próbálok minden csapattársamtól tanulni, de természetesen nagyszerû, hogy ilyen közelrõl láthatok más csatárokat is. Õk mind nagyon sokat segítettek nekem, és tudom, hogy nagyon sokat fogok tanulni Robintól is, mert õ egy világklasszis csatár, aki rengeteget tud tenni a csapat érdekében, és sokat tanulhatunk tõle.

 

Õ olyan valaki, akit már régóta nagyon tisztelsz?

Igen, egyértelmûen. Szerintem az olyan emberek számára, akik szeretik a futballt, Robin olyan mint Wazza, azaz világklasszis, tehát mindenképpen látni kell õket játszani. Még akkor is, ha nem vagy United szurkoló, látnod kell az olyan játékosokat, mint Robin és Wazza, mert õk világklasszisok. Robin olyan játékos, akit mindig is élvezettel néztem - rengeteg nagyszerû dolgot ért el az Arsenallal, és szeretnénk ha ugyanezt sikerülne véghez vinnie nálunk is.

 

Izgatott vagy a kihívás miatt, amelyet Robin érkezése jelent a csapat támadószekciójába?

Természetesen. Az a nagyszerû dolog ennél a klubnál, hogy tudod, megfogod kapni a magad lehetõségét, mert számos mérkõzést játszunk különbözõ sorozatokban. Nagy verseny folyik a csapatba kerülésért, de ez mindenhol így van. Az ifjúsági csapatoknál is így volt, amikor még azon a szinten játszottam, és itt is hasonló a helyzet, hiszen nagyon nagy méretû keret vetélkedik a helyekért. Minden héten csak 11 hely kiadó a kezdõcsapatban, és ahhoz, hogy a csapatba bekerülj a lehetõ legjobb teljesítményt kell nyújtanod, de nagyszerû dolognak tartom, hogy ilyen nagy versenyhelyzet van, mert ez azt jelenti, hogy minden játékos a tõle telhetõ legjobb teljesítményre törekszik.

 

 

A menedzser pedig mindig figyel arra, hogy ha egy játékos jó formában van, és jól játszik, akkor beteszi a csapatba...

Igen, ez így van. A Fõnöknek kell meghoznia a döntéseket, de én csak arra koncentrálok, hogy mindennap a legjobb teljesítményemmel rukkoljak elõ az edzéseken és a mérkõzéseken, így segíthetek a csapattársaimnak elérni a célunkat, hogy megnyerjük a bajnokságot, és minden sorozatot, amelyben részt veszünk.

 

Csütörtökön tartják majd a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását - van bennetek olyan érzés, hogy van egy befejezetlen ügyetek, miután tavaly elég korán búcsúztatok a sorozattól?

Természetesen, és még abból a szezonból is, amikor elveszítettük a döntõt. Ahogy mindig is mondtam, szeretnénk minden sorozatban a végsõ gyõzelemért harcolni, a Bajnokok Ligája pedig hatalmas célként lebeg a szemünk elõtt. Ez egy nagyszerû versenysorozat. Gyerekként mindig is nyomon követtem az eseményeket, és egyszer nagyon szeretném megnyerni, csakúgy, mint a többiek.

 

Mi a legfontosabb dolog, amit tanultál a tavalyi, kiábrándító véget érõ szezon során? A hazai formánk egyértelmûen cserben hagyott minket...

Igen, természetesen szeretnénk javítani a hazai mérlegünkön, de amit tavaly láttunk az már a múlté. Mi csak elõre szeretnénk tekinteni, és tanulni az elkövetett hibáinkból, illetve biztosra menni, hogy újra nem követjük el õket.

 

Végül, biztosan hatalmas büszkeséggel töltött el azt látni, hogy Mexikó futball-válogatottja aranyérmet szerzett az Olimpián?

Oh igen, nagyszerû pillanat volt, és hihetetlenül nagy siker az országunknak. Ez volt az egyetlen aranyérmünk a londoni Olimpián, és hazánkban mindenki mérhetetlenül büszke volt erre a sikerre. Nem hiszem, hogy bárki is hitt benne, hogy bejuthatunk a döntõbe, és ott letudjuk gyõzni Brazíliát, de a várakozásokat felülírva sikerült. A játékosok, és a mexikói emberek errõl a pillanatról álmodtak, és az hogy ezt sikerült valóra váltani, fantasztikus. Ez megmutatta, hogy bármi lehetséges és elérhetõ.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!