Nagyító alatt: Luke Giverin

A MUTV szokásos rovatában a Manchester United ifjú játékosait veszik górcsõ alá, akik közül ezúttal Luke Giverin kerül sorra...


Elsõ csapat amelyben játszottál?

Egy Barr Hill nevû helyi csapatban, Salfordban. Öt évesen kezdtem, de az idõsebb, U6-os korcsoportban játszottam. Õk csak egy helyi csapat, de nagyon jók, és nyertek is néhány dolgot. Az unokaöcsém most is náluk játszik, úgyhogy egy elég jó szerkezetû klub, hogy még mindig mûködnek.

 

Mikor írtál alá a Unitedhez?

A United hét évesen jelentkezett be értem, és ténylegesen is hét éves korom óta vagyok a csapatnál.

 

Kik az idoljaid a futballban?

Az elsõ Rio Ferdinand volt, akirõl már akkor, amikor a csapathoz került fiatalabb játékosként is azt gondoltam, hogy nagyszerû játékos. Elõször Riora néztem fel, de, ahogy nõttem fel, és 16 lettem, úgy Rio mellett már Tom Cleverleyre is. Mindkettejükre a hozzáállásuk és tudásuk miatt.

 

Mik az erõsségeid?

Passzaim és a technikám a legnagyobb erõsségem. Emellett mindig tudom, hogy mit kell tennem, ha nálam van a labda. A fejemben elõre eldöntöm, hogy amikor megkapom a labdát, akkor merre megyek, és mit csinálok. A passzaim és a technikám, de a hozzáállásom is pozitívum.

 

 

Legnagyobb sikered?

Az egy siker, hogy hét évesen már ennél a klubnál lehettem, de az egész elõzõ szezon annak számít, ahol az Ifjúsági FA kupát nyert csapat felkerült a tartalékok közé, és a lehetséges négy trófeából négyet megnyertünk. Úgyhogy az, hogy az egész csapat együtt tudott maradni, és hogy mennyi trófeát nyertünk, az egy hatalmas siker.

 

Miért szereted a futballt?

Egyszerû azért, hogy a pályán lehetek, de reggel felkelni, és elvezetni az edzésre úgy, hogy közben arra gondolhatok, hogy ez a munkám, de közben imádom ezt csinálni - ezt jelenti számomra a futball.

 

Mi volt eddigi karriered legkiemelkedõbb pontja?

Az elõzõ szezonban elutazhattam a felnõtt csapattal, és 45 percet játszhattam a Harry Gregg emlékmérkõzésen. Visszatértem, majd még ugyanazon a héten gólt szereztem az Etihadban, ahol gólt szereztem és megnyertünk a Manchester Senior Cupot.

 

 

Ki a legjobb barátod a futballban?

Jesse Lingard (a képen balról a második, Giverin mellett) és a Keane-testvérek (Michael jobbról az elsõ. Nagyon közel állunk egymáshoz, és nagyon sok mindent csinálunk együtt az edzõközponton belül, és azon kívül is.

 

Mik az ambícióid karriered során?

Szeretnék a Manchester United felnõtt csapatában játszani. Ha ez nem valósulhat meg, akkor szeretnék egy világklasszis klubnál állandóan a felnõttek között játszani.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!