Bajnokok Ligája sorsolás elõtt

Sir Alex Ferguson csapata a mai nap során kapja meg BL-csoport ellenfeleit, ugyanis ma kerül sor a sorsolásra.


Bárkit is kap a United, a kieséses szakaszba mindenképp el kell jutnia a gárdának. Fõleg azok után, hogy tavaly ez nem sikerült, így az Európa Ligában folytatta a csapat, ahol csak két kört tudott megtenni, miután az Athletic Bilbao búcsúztatta a Vörös Ördögöket.

"Jobbak vagyunk mi annál" - mondta Sir Alex Ferguson a nyár folyamán a tavalyi nemzetközi produkcióra reagálva. "Ez nem történik meg újból. Továbbjutunk a csoportból. Mindenkinek meg kell mutatnunk, a tavalyi csak egy botlás volt."

Itt láthatjátok a négy kalap összeállítását, minden kalapból egy ellenfelet kaphat a United:

Egyes kalap:

Chelsea, Barcelona, United, Bayern München, Real Madrid, Arsenal, Porto, AC Milan

Mivel a Manchester ebben a kalapban van, ezeket a nagyágyúkat mindenképp elkerüli a klub a csoportkör során.


Kettes kalap:

Valencia, Benfica, Shakhtar Donyeck, Zenit Szentpétervár, Schalke 04, Manchester City, Braga, Dynamo Kijev

Mivel a Mancester City angol, így õket sem kaphatja a klub, hiszen az UEFA szabályai elõírják, csoportkörben ugyanazon nemzet csapatai nem találkozhatnak egymással. A fennmaradó hét csapat közül Sir Alex a hosszú úttal járókat szeretné elkerülni - Zenit, Donyeck, Kijev -, míg az elõzõ szezonban a United kétszer is döntetlent játszott a Benficával. Sõt, az utóbbi szezonok során a Schalkét és a Valenciát is legyûrte a csapat, így csak a Braga az egyetlen meglepetés, hiszen a Vörös Ördögök még soha nem találkoztak a portugál együttessel.

 



Hármas kalap:

Ajax, Anderlecht, Juventus, PSG, Olympiacos, Lille, Galatasaray, Spartak Moszkva

Az Ajax és a Juventus hatszor nyertek, úgyhogy nagy tapasztalatuk van. Senki nem akarja kapni az újgazdag Paris Saint Germain-t. A Lille-t sem szabad lebecsülni, még ha elvesztették Eden Hazardot. A Galatasaray és Olympiakos kettõsnél kegyetlen szurkolótábor várja az ellenfeleket, a Moszka szintén hosszú úttal lenne megfûszerezve, szóval az Anderlecht tûnik a legkedvezõbb opciónak.


Negyedik kalap:

Borussia Dortmund, Celtic, BATE Borisov, Dinamo Zágráb, Malaga, Montpellier, Nordsjælland, CFR Cluj

Ha kevésbé ismert csapatokat szeretnél félreesõ helyszínekre történõ utazással, a negyedik kalap erre gyakran tökéletes csapatokkal szolgál. Ebben az évben Fehéroroszország, Horvátország és Románia bajnoka is képviseli magát a legrangosabb sorozatban, míg a Malaga (spanyol), a Nordsjælland (dán) és a Montpellier (francia) újoncnak számít a BL-ben. Ebbõl a csoportból kétségkívül a Borussia Dortmund a legerõsebb (EL KELL KERÜLNI! EL KELL KERÜLNI!), míg a Malaga és a Celtic képesek arra, hogy zavart okozzanak. Talán a lginkább a dán bajnok lenne remek ellenfél, vagy a CFR Cluj, de a horvát vagy fehérorosz ellenfél ellen is pozitív eredménnyel kellene zárnia a csapatnak.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!