Newcastle lesz az ellenfél a Ligakupában

A Manchester United otthon, a Newcastle United ellen kezdi meg az idei évtõl már Capital One Cupnak hívott Ligakupa sorozatát a 3. körben.


Az utóbbi idõben a Vörös Ördögök sikert sikerre halmoztak a sorozatban, miután 2009-ben, és 2010-ben is õk emelhették magasba a gyõzteseknek járó trófeát. Azonban az utolsó két szezonban Sir Alex Ferguson legénysége mindkét alkalommal az ötödik fordulóban esett ki - elõbb a West Ham ellen idegenben, majd tavaly a Crystal Palace ellen otthon.

 

Bár az idei szezonbeli elsõ ellenfél állandó résztvevõje a Barclays Premier Leaguenek, így szezononként legalább kétszer találkozik a két csapat, a Ligakupában eddig csak kétszer találkoztak, amelyen egy gyõzelmet arattak a manchesteriek. 1976. októberében a Manchester United 7-2 arányban nyerte a Szarkák elleni elsõ Ligakupa-találkozót, majd a második, 1994/95-ös szezonban sorra kerülõ randevújukat a házigazdák nyerták 2-0-ra a St. James' Parkban.

 

 

A Newcastle sok erõt meríthet a tavalyi szezonbeli eredményeikbõl a United ellen, ugyanis az Old Traffordon 1-1-es döntetlent értek el tavaly novemberben, amikor Javier Hernandez góljára egy azóta is vitatott büntetõ értékesítésébõl Demba Ba válaszolt. Alan Pardew fiai ráadásul saját pályaválasztói jogukat kihasználva 3-0-ra elpáholták Sir Alex legénységét januárban a Tyne-partján.

 

A sorsolás:

Manchester United v Newcastle United

Manchester City v Aston Villa

Milton Keynes Dons v Sunderland

West Bromwich Albion v Liverpool

Crawley Town v Swansea City

Queens Park Rangers v Reading

Norwich City v Doncaster Rovers

Bradford City v Burton Albion

Preston North End v Middlesbrough

Arsenal v Coventry City

Southampton v Sheffield Wednesday

Chelsea v Wolverhampton Wanderers

Carlisle United v Tottenham Hotspur

Swindon Town v Burnley

West Ham United v Wigan Athletic

Leeds United v Everton

 

A mérkõzéseket a szeptember 24-ével kezdõdõ héten fogják játszani.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!