Manchester United 4-0 Wigan

A Manchester United tökéletes délutánt tudhat maga mögött, miután legyõzte a Wigan csapatát az Old Traffordon.


Kissé meglepõ csapattal vágott neki a mérkõzésnek Sir Alex Ferguson. Bekerült a kezdõbe - elõször - a holland Alexander Büttner, a csatársorban Welbeck és Hernandez rohamozhatott és bekerült a két "öreg" is a kezdõ tizenegybe.

Kiválóan indult a Wigan elleni összecsapás, fölényben játszott a United és már a találkozó elején elõnyhöz juthatott volna. Welbeck futott egy hosszúnek tûnõ labdáért, amire Al Habsi kapus bizonytalanul jött ki, a csatár elvitte a hálóõr mellett, aki kicsit hozzáért Danny lábához. A hazaiak fiatalja elesett a tizenhatoson belül, Michael Oliver játékvezetõ pedig a büntetõpontra mutatott. A tizenegyest Hernandez lõtte a bal alsó sarok felé...az ománi kapus pedig hárította a gyenge kísérletet, maradt a 0-0.

A kihagyott tizenegyest követõen jó ideig nem forogtak veszélyben a kapuk, a hazaiak fölényben játszottak mezõnyben, de komoly helyzetekig õk sem jutottak.

Egészn a 18. percig, amikor Nani beadásáa felé mozogva Welbeck remekül elõzte meg ellenfelét, de 11 méterrõl centikkel a kapu mellé lõtt.

A félidõ fele telt el, amikor feljegyezhettük az elsõ vengéd helyzetet. Jobbról beívelt szabadrúgást fejelt Ramis Anders Lindegaard kapuja mellé. Sõt, három perccel késõbb Boyce szólót követõen újabb lehetõség adódott Roberto Martinez csapata elõtt, de a védõ kapu a bal alsó sarok mellé lõtt.

A két vendég lehetõség között Carrick adott egy remek labdát Welbecknek, aki azonban kapu fölé fejelt.

Harmincöt perc telt el a találkozóból, amikor Giggs ugratta ki remekül Nanit, a portugál szélsõ azonban 14 méterrõl kapura akart emelni ahelyett, hogy lõtt volna. Ebbõl a helyzetbõl sem lett gól, a labda nagyon elkerülte Al Habsi hálóját.

A szünet elõtt még egy Koné helyzetet és egy Büttner sárga lapot jegyezhettünk fel. Bár jól kezdett Sir Alex csapata, a kihagyott büntetõ talán kissé megfogta a Vörös Ördögöket, a Wigan pedig a találkozó elõrehaladtával egyre inkább kibújt tizenhatosa elõterébõl, de komolyabb helyzetek a hazaiak elõtt adódtak inkább.

Szünet után sokkal magasabb fokon égett a manchesteri gárda, elég volt hat perc, hogy megszerezzék a vezetést. Carrick szedett össze egy kipattanót, majd tette ki szélre az üresen álló Naninak. A szélsõ beadta, de labdája mindenkinek hosszú lett, Al Habsi kivetõdött rá és középre kiütötte, amire érkezett Paul Scholes és a labdát a hálóba juttatta, 1-0 a Unitednek.

 


Martinez cserékkel próbálta frissíteni csapatát, de ez sem sokat segített a Wigannek. Ugyanis egy óra játék után három perc alatt eldöntötte a meccset a United.

Elõbb a 63. percben örülhettek újabb hazai gólnak a drukkerek. Ryan Giggs kavargatott a bal szélen, betört a tizenhatosra, majd okosan visszagurított Büttnernek, aki 15 méterrõl lõtt, a lövésbe azonban Javier Hernandez a kapu elõtt beleért, így jutott a labda a kapuba, 2-0.

 


A következõ gól a bemutatkozó Büttnert dicséri, aki kiharcolta magának ezt a találatot. A vendégtérfél közepén kapott labdával elment három ellenfél játékos mellett is, majd az alapvonalnál járt már, amikor ellõtte a labdát, ami Al Habsiról a kapuban kötött ki. Szerencse is kellett ehhez a gólhoz, de nagyot küzdött a holland, hogy megszerezze ezt a gólt, 3-0 az eredmény.

 


Koné is megpróbált egy hasonló gólt szerezni, de Lindegaard remekül fogta a labdát. Ezen kívül nem sok dolga volt a dán kapusnak a második játékrészben.

A csereként beálló Robin van Persie lõhetett volna gólt 1 méterrõl a 73. percben, de Hernandez labdájába kis vendég rásegítéssel nem tudott beleérni a kapu torkában.

Már csak nyolc perc volt a meccsbõl, amikor Hernandez látta, hogy nagy lendülettel érkezik a csereként bemutatkozó Nick Powell. A mexikói okosan gurított elé, a fiatal középpályás egy remek csellel tisztára játszotta magát és 20 méterrõl kilõtte a wigani kapu jobb alsó sarkát, beállítva a végeredményt.

 


Talán tökéletes délutánon van túl a klub. Több játékos pihenhetett, páran bemutatkozhattak, az ellenfelek pontokat hullajtottak, míg a Vörös Ördögök a második félidõben gáláztak és ezzel már a második helyen állnak, egy pontra a Chelsea csapatától.


Premier League, 4.forduló
Manchester United 4-0 Wigan Athletic
Old Trafford, 75142 nézõ

Vezette: Michael Oliver

United: Lindegaard - Rafael, Ferdinand, Vidic(Evans 77.), Büttner - Nani, Carrick, Scholes(Powell 71.), Giggs(van Persie 71.) - Welbeck, Hernandez
Nem használt cserék: de Gea, Valencia, Cleverley, Kagawa

Wigan: Al Habsi - Caldwell, Ramis, Figueroa - Boyce, McCarthy, McArthur, Beausejour(Jones 69.) - Koné, Di Santo, Maloney(Gomez 59.)
Nem használt cserék: Pollitt, Boselli, Watson, Crusat, Miyaichi

Gólszerzõk: Scholes 51', Hernandez 63', Büttner 66', Powell 82'

Sárga lapok: Büttner, Welbeck illetve Boyce, McArthur

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Alexander Büttner

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!