Cleverley célja a Unitedbe kerülés


Tom Cleverley célja, hogy a 2011-es év áttörést hozzon United-es karrierjében, a mostani ideiglenes "kitérõje" segíthet ebben.

 A Vörös Ördögök angol U21-es válogatottja aláírta szezon végéig szóló kölcsönszerzõdését Roberto Martinez Wiganjéhez, de ettõl még nem adta fel United-es álmait.

 Cleverley tudatosan rajzolta meg karrierjét, szeme elõtt tartva Manchester-i pályafutását.

2009-ben a League One-ban (angol harmadosztály) szereplõ Leicester City csapatánál járt kölcsönben. Az elõzõ szezonban egy szinttel feljebb lépve, a Championship-ben szereplõ Watford-hoz került. A következõ logikus lépés a Premier League volt.

Sir Alex Ferguson azt javasolta a Basingstoke-i születésû játékosnak, a Vörös Ördögöknél próbálja elérni célját. Így Tom is a csapattal utazott a felkészülési szezonban megrendezett észak-amerikai túrára, ahol lenyûgözõen játszott.

 
Az idõsebb játékosok, mint Carrick vagy Gibson, valamint a sérülésbõl visszatérõ Anderson és talán Owen Hargreaves miatt az eddigi folyamatos fejlõdés fenntartása érdekében Tom a Wigan-t választotta ideiglenesen.

De elhatározta, visszatér az elsõ csapat által szabott kihívásokhoz.

"Ez volt a helyes lépés számomra." - mondta Tom a MEN Sport-nak. "Sir Alex azt mondta, õ szeretne megtartani, de elnézve a United keretének erõsségét és minõségét féltem, hogy nem kapok elég lehetõséget."

 "Két szezont kölcsönben voltam, ami jó volt a számomra. Nem akartam, hogy a fejlõdésemet bármi akadályozza. Minden tiszteletem a tartalékoké, de nem akartam visszamenni arra a szintre."

"Múlt héten találkoztam a menedzserrel, beszélgettünk és mindketten egyetértettünk abban, az a legjobb számomra, ha ismét kölcsönbe megyek."

"A Wigan pedig pont ínyemre való. Nem ismerem Roberto Martinezt, de jó dolgokat hallottam róla. Szereti, ha a csapata játsza a futballt, ez a Latics-en is meglátszódik. Pontosan ez az, amire szükségem van. Nem is kell költöznöm, ez így tökéletes. Sok minõségi játékos van a Wigan-ben így biztosan sokat fogok tanulni."

"Azt szerettem volna, hogy a United-ben maradjak, de reálisan kell nézni a dolgokat. Ez a legjobb megközelítés. Tudom, lesznek olyanok, akik arra gondolnak, mi lesz akkor, ha egy sérüléshullám csap le a United középpályára, de nem engedheted meg magadnak, hogy ilyenekre gondolj!"

Cleverley próbálja tartani fejlõdésének ütemét és szeretne minél magasabb szintre elérni.

 "Kipróbáltam magam a harmad- és másodosztályban, úgy éreztem kész vagyok rá, hogy a Premier League-ben szerepeljek. Célom, hogy ezen a szinten is bizonyítsak és talán jövõre már a Bajnokok Ligájában játszhatok a Manchester United színeiben."

"Szükségem volt arra, hogy a Premier League-ben hétrõl hétre szerepelhessek, ha azt szeretném, hogy fejlõdjek. Remélhetõleg meg tudom majd mutatni a Wigan-nél, hogy jól tudok bánni a labdával és gólokat is tudok szerezni."

"Ismerem a képességeimet és meg akarom mutatni mindenkinek, mire vagyok képes. Ha jól teljesítek a csapatnál, az önbizalmam is magasabban szárnyal, így könnyebben tudom kezelni majd a United körül lévõ kihívásokat."

Manchester Evening News
 


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!