Nani: Bármi lehetséges

Állandó kezdõnek és fontos játékosnak lenni a világ egyik legjobb csapatában - Naninak minden joga megvan ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjának érezze magát. Nem arrogáns, csak magabiztos 2010-es pálfordulását követõen.


Rio Ferdinand korábban azt mondta, te vagy a United legjobb játékosa az idei szezonban - ez milyen érzésekkel tölt el?

Nagyon örülök annak, hogy ezt mondta, mert nagyon keményen dolgoztam, és nagyon koncentráltam arra, hogy készen álljak arra, hogy pályafutásom legjobb szezonját fussam. Szeretnék olyan jó lenni, és segíteni a csapattársaimat, amennyire csak lehet, hogy a United sikeres lehessen. Ha rosszul alakulnak a dolgaink, képes vagyok tenni azért, hogy a csapat elõrébb juthasson. Boldog vagyok a klubnál, és remélhetõleg még sokkal többet tehetek a Unitedért, mint amennyit eddig letettem az asztalra. Minden nap keményen dolgozok, hogy ezt elérhessem.

 

Négy gólt szereztél, és adtál hét gólpasszt eddig ebben a szezonban - ez a legjobb szezonkezdeted?

Hát.... [megáll] Igen, azt hiszem. De még sokkal többet meg kell mutatnom magamból, mert nem vagyok teljesen elégedett azzal, ahogy kezdtük az idényt.

 

Nem vagy boldog?

Nem. Tudom, hogy ha most megállok és csak arra gondolok, hogy én jól teljesítettem, az semmit nem ér. Éppen ezért mondom azt, hogy sokkal jobban oda kell tennem magam.

 

De úgy tûnik, hogy a kulcsmomentumokban te jelented a különbséget - vagy egy góllal vagy egy gólpasszal. Ezt minek tulajdonítod?

Sokat tanultam, különönösen a klubnál lévõ idõsebb játékosoktól - Giggsytõl, Scholestól és Riotól. Úgy érzem, hogy sokkal inkább felnõttem, ez pedig segít. De ezek a játékosok annyi mindenre megtanítottak azzal, ahogy játszanak. A legfontosabb, hogy megértsd, mi az, amivel a legjobbat tudod tenni a csapatért. Ha gólt kell szerezni, akkor azzal, hogy gólt rúgsz, vagy gólpasszt adsz. Mostanra megértettem, mit és mikor kell tennem ehhez.

 

 

Felfedeztél egy olyan pillanatot, amikor ez szöget ütött a fejedben, vagy ez hosszú idõk alatt alakult ki?

Hallgatnom kellett a menedzserre és az olyan játékosokra, mint Giggsy - õ mindig tanácsokkal lát el. Ezáltal mindig egyre jobban úgy érzem, hogy felnõttem, és átlátom a játékot, illetve a Premier Leaguet. Ha jól teljesítek, az azért van, mert keményen dolgozok, de a menedzsert, és az olyan játékosokat se szabad elfelejteni, mint Giggsy.

 

Nagyon magabiztosnak tûnsz a képességeid kapcsán, amikor játszol...

Ha jól játszol, attól magabiztos leszel. És ha megvan a kellõ önbizalmat, attól úgy érzed, bármi lehetséges. Ha megvan hozzá a képességed, csak önbizalomra van szükséged, és a legjobb futballt tudod onnantól produkálni.

 

Már egy kész Nanit láthatunk mostanság, vagy még mindig van hova fejlõdni?

Játékosként úgy érzem, hogy már majdnem kész vagyok. Most már azt mondhatom, hogy egyike vagyok a világ legjobb játékosainak. A világ legjobb csapatában játszhatok szinte minden mérkõzésen, és az a szerepem, hogy gólt szerezzek és gólokat készítsek elõ, ahhoz, hogy a csapat nyerjen.

 

Fontos, hogy ezt tudd, és hogy higgy benne?

Igen, természetesen. Hinned kell önmagadban és a képességeidben. Így válhatsz a világ legjobbjává.

 

 

Többször említetted már, hogy plusz munkát szoktál végezni az edzéseken. Min szoktál külön dolgozni?

Ha sok meccsed van, az nem túl könnyû, mert nem tudsz pihenni és feltöltõdni. De a múlt héten - amikor nem játszottam a Ligakupában - tudtam egy kis idõt szánni arra, hogy extra gyakorlatokat végezzek az edzõteremben. De ilyenkor ott tudsz maradni edzés után, és a labdakezeléseden csiszolgatni, vagy a lövéseiden, beadásaidon, szabadrúgásaidon, mindenen. Sokszor csinálom ezeket. Két héttel azelõtt, hogy elkezdtük volna az edzéseket futóedzéseket végeztem, hogy mire kezdõdik a felkészülési idõszak, már fitt legyek. Nagyon csalódott voltam a világbajnokság miatt, úgyhogy szerettem volna minél jobban felkészülni az új szezonra a Uniteddel.

 

Úgy tûnik a nagy mérkõzéseken is boldogulsz, várod a nagy összecsapásokat?

A nagy mérkõzések a nagy játékosoknak valók. Ilyenkor a legjobb játékosok csapnak össze egymással és ha jobban megtudod mutatni magad, mint a többiek, az sokat jelent. Szeretnék egy lenni a legjobbak között. Nem félek nagy mérkõzéseken pályára lépni, mert az ilyen rangadók a legszebbek a futballban - a legmagasabb szinten játszhatsz, és minden csak a futballról szól. Szeretek szép cseleket, lövéseket és védéseket látni a meccseken. Amikor gyönyörû futballról beszélünk, akkor errõl van szó. Ez pedig segít abban, hogy jobb teljesítményt nyújthassak.

 

Szurkolói kérdés:

Miért hagytad abba a hátraszaltós gólörömödet?(Ian Sarginson)

[Nevet] Mióta volt a vállsérülésem egy kicsit jobban odafigyelek magamra! Megtudom csinálni a hátraszaltót anélkül, hogy letenném a kezemet, de nem akarom kockáztatni, hogy leteszem a kezemet és újra megsérül a vállam. A következõ gólnál, amit szerzek ígérem, hogy csinálok egy hátraszaltót, úgy hogy nem teszem le a kezem!

 

És Nani be is váltotta ígéretet a Tottenham elleni gólját követõen...

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!