Fergie: Miért nem Robin lõtte a büntetõt?

Sir Alex Ferguson elismerte, nem akarta, hogy Nani rúgja a tizenegyest, melyet a portugál végül kihagyott.


Az idei szezonban már a harmadik büntetõt hagyta ki a Manchester United. A Southampton ellen Robin van Persie, a Wigan ellen Javier Hernandez nem tudott betalálni tizenegy méterrõl, a Galatasaray elleni Bajnokok Ligája találkozón pedig Nani is csatlakozott a csatárkettõshöz ebbõl a szempontból.

Bár Michael Carrick korai gólja végül döntõnek bizonyult, a meggyõzõnek nem jellemezhetõ gyõzelem során Sir Alex Ferguson meglepõdött, amikor a portugál szélsõ állt a labda mögé a meccs 53. percében.

Mint van Persie, úgy Nani is vétkes volt abban, hogy a nekifutás közben megtorpant, próbálva lekövetni ellenfele mozgását, ám végül Fernando Muslera könnyedén tudta hárítani a gyenge lövést.

 


Amikor a skót menedzsert arról kérdezték, miért Nani lõtte a büntetõt, így válaszolt: "Fogalmam sincs. Azt hittem, Nani csak a labda után szalad, hogy megfogja. Úgy véltem, Robinnak kellett volna lõnie. El kell döntenünk a meccs elõtt, ki fogja rúgni, az én hibám, így kellett volna tennünk."

Miután tavaly kiestek a BL csoportkörébõl, Sir Alex szerint a történelem nem ismétli meg önmagát: "Nyilván a tavalyi szezonban tapasztaltak után - ami szokatlan volt számunkra - az eredmény volt a legfontosabb számunkra, bár olykor igen kiváló focit mutattunk."
 


telegraph.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!