Bursaspor 0-3 Manchester United

Három gólos gyõzelmével megerõsítette elsõ helyét csoportjában a Manchester United.


A Manchester United nem titkoltan a három pont megszerzését tûzte ki célul a ma esti mérkõzésen. A hazaiak Ertuğrul Sağlam menedzser vezetésével elsõ góljukért és elsõ pontjaikért próbáltak megtenni mindent.

Kezdõcsapatok:

Bursaspor: Ivankov; Ali Tandogan, Erdogan, Ozturk, Vederson; Turgay Bahadir, Svensson, Ivan Ergic, Volkan Sen; Insua; Sercan Yildirim

Cserék: Özkan, Ozan Has, Ipek, Keceli, Nunez, Odabasi, Stepanov

Manchester United: Edwin van der Sar; Rafael, Smalling, Vidic, Evra; Nani, Fletcher, Carrick, Scholes, Obertan; Berbatov

Cserék: Kuszczak, Park, Brown, Bébé, Hernandez, Fabio, O'Shea


Az elsõ percek puhatolózása után a Vörös Ördögök egyre inkább vették át a játék irányízását, a játék fõleg az ellenfél térfelén zajlott. Az elsõ 10 perc végén Berbatov elõtt adódott két lehetõség, elõször Evra beadását fejelte kapura, majd Obertantól pattant a bolgár elé a labda, aki egybõl kapura lõtt 17 méterrõl, de mindkét esetben védett a kapus.

A hazaiak nem nagyon tudták átlépni a felezõvonalat sem, Van der Sar kapuja közelébe sem tudtak kerülni egészen a 22. percig. Ekkora Evra adta el a labdát saját tizenhatosa elõterében, Yildirim passzolt Volkan Sen elé, aki 16 méterrõl célozta meg a kaput, de Edwin szögletre mentett. A sarokrúgást kifejelték a védõk, de épp egy török játékos elé, egy újapp hazai kapuralövést követõen Van der Sar fogta meg könnyedén a labdát.

A 24. percben jött a rossz hír a vendégek számára. Nani kért cserét sérülés miatt. Öt percen át tíz emberrel játszott a United, mert csak a 29. percben sikerült Nani helyére Parkot becserélni.

 

 



Két perccel késõbb egy nagyszerû labdakihozatal után Berbatov indította Obertant, de a bolgár passza kicsit hosszúra sikerült, így a hazai kapus fel tudta szedni Obertan elõl a labdát.

A 33. percben jött a vendégek eddigi legnagyobb helyzete. Bal szélen ugratta ki Berbatov a felfutó Evrát, aki remekül adott be Fletcher elé. A középpályás hat méterrõl azonban nem talált kaput, a lövése a hosszú kapufa mellett hagyta el a játékteret.

Hat perccel a félidõ vége elõtt remekül passzolgattak a Vörös Ördögök a Bursaspor büntetõterülete elõtt. Carrick kapott labdát, aki szöktette Scholest. Paul három védõ között ugrott ki, a kapussal szemben maradt és 8 méterrõl a jobb alsó sarokba lõtt. Azonban sajnos a bíró nem adta meg a gólt, mert a középpályásnál kezezést látott.

Az elsõ félidõ végén még egy kis bonyodalom alakult ki Edwin kapuja elõtt, Vidic adta haza a labdát, amit a hálóõr rosszul rúgott ki a mezõnybe, amivel pont Svenssont találta meg, aki egybõl visszalõtt, de fõlé szállt a próbálkozása.

Félidõben tehát gól nélküli döntetlennel vonulhattak öltözõikbe a csapatok. A United végig mezõnyfölényben játszott, de nem igazán pörögtek õk sem.

A második félidõ elején egyik menedzser sem cserélt, változatlan felállásban folytathatták a mérkõzést a játékosok.

Amit a vendégek kezdték jobban. A 48. percben meg is szerezték a vezetést. Obertan szerzett labdát a félpályánál, megindult elõre, passzolt Berbatovnak aki Carricket találta meg. A középpályás remek meglátással hozta helyzetbe a felfutó Fletchert, akinek nem volt nehéz dolga és 9 méterrõl a hosszú alsó sarokba lõtt. 1-0 a Manchester Unitednek!

 

 



Két perccel késõbb Ergic futott el a védõk között, majd 20 méterrõl lõtt kapura, de Van der Sar védett. Majd újabb Bursaspor helyzet következett. Evra maradt le Insuaról, aki a jobb összekötõ helyérõl lõtt kapura, de Van der Sar ismét védeni tudott.

Sir Alex Ferguson újabb cserét hajtott végre. A 63. percben Fletcher helyére jött be Bébé.

A hazaiak próbálták minél többet tartani a labdát és megtalálni a rést a United védelmen, de nem nagyon sikerült nekik.

A 73. percben pedig jött az újabb United gól. Park indította Obertant, aki az ellenfél tizenhatosa elõtt átvette a labdát, áttette a jobb lábára és erõsen a léc alá bombázott. 2-0 a Unitednek, kezd egyértelmûvé válni a mérkõzés, bár idén már nem egyszer volt kevés a két gólos elõny.

 

 



Négy perccel késõbb pedig már 3-0 volt az eredmény. Scholes volt harcias és szerzett labdát 25 méterre az ellenfél kapujától, jól indította a két védõ közé befutó Bébét, aki 12 méterrõl a bal alsó sarokba pörgetett.

 

 



Biztos elõnye tudatában visszaálltak a Vörös Ördögök, a hazaiak azonban maximum távoli lövésekkel próbálták mozgatni a United játékosok korelnökét, de mindig a helyén volt.

A 90. percben azonban majdnem 4-0 lett. Bébé futott el jobb szélen, remekül passzolt be középre ahol Berbatovot találta meg. A bolgár 17 méterrõl a hosszút célozta meg, de csavarása mellé szállt. Jót tett volna neki egy gól a késõbbiekre, bár mai teljesítménye után nem érdemelte volna meg.

Ezzel maradt a három gólos elõny, amit meg is õríztek a vendégek. Immár 10 pontosak a manchesteriek és vezetik a C csoportot.
 

 

 

Bursaspor 0 - 3 Manchester United

 

Bursaspor: Ivankov; Ali Tandogan, Erdogan, Ozturk, Vederson; Turgay Bahadir, Svensson, Ivan Ergic, Volkan Sen(Odabasi 81.); Insua(Nunez 74.); Sercan Yildirim(Ipek 74.)

 

Manchester United: Edwin van der Sar; Rafael, Smalling, Vidic, Evra(Fabio 81.); Nani(Park 24.), Fletcher(Bébé 63.), Carrick, Scholes, Obertan; Berbatov

 

Gól: Fletcher 48., Obertan 74., Bébé 77.

 

Mérkõzés legjobbja: Paul Scholes


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!