Manchester United 2-1 Newcastle United

Nagyon jó meccsen a fiatalokkal felálló Vörös Ördögök legyõzték a Newcastle csapatát.


Sir Alex Ferguson jó szokásához híven több fiatalnak is lehetõséget adott az elsõ idei Ligakupa összecsapáson. A védelmet súlytó sérüléshullám miatt talán a szokásosnál is több fiatal került a csapatba. Jó hír volt a találkozó elõtt még az is, hogy Wayne Rooney és Darren Fletcher is visszatért a kezdõcsapatba.

Kissé nehézkesen indultak a csapatok, 1-2 kisebb próbálkozás kivételével a kapuk nem forogtak veszélyben egészen a 15. percig, amikor Tom Cleverley és Anderson összjátékát követõen a brazil lõtt, de a Szarkák kapusa hárítani tudott.

Nem sokkal késõbb Wayne Rooney ívelt a tizenhatoson belülre futó Javier Hernandeznek, de a mexikói a mögüle érkezõ labdát nem tudta eltalálni. Shola Ameobi válaszolt egy lövéssel a manchesteri helyzetre, de próbálkozása nem talált kaput, akárcsak az elõretörõ Tavernier sem.

A 28. percben jártunk, amikor Cleverley remekül indította Danny Welbecket, aki a bal szélrõl megindult középre, 15 méterrõl lõtt, de Elliot nagyot védve szögletre mentett. Pár perccel késõbb Hernandez a jobb szélen cselezett, majd felpasszolta a labdát a tizenhatosra Welbecknek, az angol támadó okosan tette le a labdát sarokkal, de Rooney elõl menteni tudtak a védõk, a labda azonban nem jutott messzire, Hernandez szedte össze, majd a mellette üresen érkezõ Cleverleyhez tálalt, aki hatalmas helyzetben centikkel a kapu mellé lõtt.

Már kezdett úgy tûnni, a szünetre 0-0-lal mennek a csapatok, ám a 44. percben Fletcher passza után Anderson tört elõre, majd jó 21-22 méterrõl kilõtte a jobb kapufát, amelyrõl a kapuba jutott a játékszer, 1-0 a hazaiaknak.

 


A félidõben még egy közeli Ameobi fejest jegyezhettünk fel, de a labda éppen David de Gea kezei közé került.

A fordulás után továbbra is a manchesteriek voltak a kezdeményezõbbek, Marnick Vermijl nagyszerû beívelését Hernandez fejelte kapu mellé 4 méterrõl.

Ötvennégy perc telt el a meccsbõl, amikor Vuckic tologatott Michael Keane mellett a Manchester tizenhatosán belül, majd okosan eltekerte a labdát, de a hosszú alsó sarkot centikkel elvétette.

Az 58. percben növelte elõnyét Sir Alex csapata. Az ellenfél tizenhatosáig gyorsan felfutottak Rooneyék, majd ott passzolgattak, a labda kikerült a tizenhatos jobb sarkához, ahonnan Welbeck visszapasszolt Cleverleynek, a hazaiak középpályása pedig csodásan tekert a bal alsóba, 2-0.

Hamar jött a szépítés a két newcastle-i csereembertõl. 1-2 perce állt be Ferguson és Ciccé, az elõbbi bal szélrõl remekül ívelt a hazai kapu elé, utóbbi pedig közelrõl befejelte a labdát, 2-1.

Labdavesztés után Rooneyhoz került a játékszer, aki azonnal kiugratta Hernandezt, a mexikói pedig a felsõlécet találta el, ahonnan a labda visszapattant mezõnybe. Anderson lövése kerülte el a kaput, majd a másik oldalon Gosling sem talált a hálóba.

Ferguson frissítette csapatát, Rooney és Vermijl helyére érkezett Nick Powell, valamint Ryan Tunnicliffe.

Már tíz perc sem volt hátra, amikor Cissé háttal a kapunak megszelídítette a labdát, majd csodás mozdulattal leadott lövése a felsõlécen csattant.

A hajrára a Newcastle próbált elõrejönni, miközben a hazaiak amint labdát szereztek, nagyszerûen tartották meg és végül sikerült is nyerniük, ezzel a Manchester jutott tovább.

 


 

Capital One Cup, 3.forduló
Manchester United 2-1 Newcastle United
Old Trafford, 46358 nézõ


Vezette: Anthony Taylor 

 

Man United: De Gea - Vermijl(Tunnicliffe 77.), M.Keane, Wootton, Büttner(Brady 86.) - Fletcher, Anderson, Cleverley - Rooney(Powell 77.), Welbeck, Hernandez

Nem használt cserék: Johnstone, Evans, Lingard, King

 

Newcastle: Elliot - Tavernier, Williamson, Coloccini(Ferguson 61.), Perch - Obertan, Gosling, Tioté(Bigirimana 71.), Vukcic(Cissé 61.), Marveaux - Sh. Ameobi

Nem használt cserék: Harper, Anita, Sa. Ameobi

Gólszerzõ: Anderson 44', Cleverley 58' illetve Cissé 62'

 

Sárga lap: Tioté, Bigirimana

 

 

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Darren Fletcher

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!