Smalling: Jó érzés magaslati levegõt szívni

Chris Smalling imádja életét a Manchester Unitednél, amire meg is lehet minden oka, miután már harmadik Bajnokok Ligája találkozóján léphetett pályára a Bursaspor 3-0-s legyõzése alkalmával.


A Törökországban aratott gyõzelemmel mindössze egyetlen pontra van csak a továbbjutástól a Ferguson-legénység, ráadásul sikerült továbbnyújtani az irigylésreméltó védekezési rekordot, ugyanis már sorozatban negyedik meccsén nem kapott gólt a Vörös Ördögök hátsó alakzata a Bajnokok Ligájában - ilyen mérleggel csak a Real Madrid büszkélkedhet, amelynek ma viszont van rá esélye, hogy ezt elveszítse.

 

Ez a siker nagy részben köszönhetõ a védelem egyik oszlopának, Chris Smallingnak is, aki nem is oly rég, még az amatõr és ligán kívüli Midstone Unitedben rúgta a bõrt.

 

"Egy új klubhoz igazolni, és játszani a klubfutball legrangosabb eseményén, nagyszerû érzés. De az, hogy sikerült megint lehozni kapott gól nélkül egy mérkõzést, nagyon nagy tett, és remélem, hogy ezt továbbra is tudjuk folytatni. Nagyon élvezem ezeket a mérkõzéseket" - kezdte Smalling a MUTV-nek.

 

"Nagyszerû mérkõzés volt ez számunkra. Az elsõ félidõben még nem találtuk meg az ellenszert, amivel feltörhetnénk a védekezésüket, sokat kellett a labda után kajtatnunk. A menedzser a félidõben azt mondta, hogy javítanunk kell a második félidõben az elõrejátékunkon. Aztán amikor megszületett az elsõ gól, onnantól kezdve nyitott kapukat döngettünk."

 

 

Annak ellenére, hogy egy erõs kezdõcsapatot küldött pályára Bursában Sir Alex Ferguson, számos kulcsjátékosát nélkülözni volt kénytelen a skót menedzser. Rio Ferdinandot például elõvigyázatosságból pihentette, így egyértelmû volt, hogy Smallingnak fog lehetõség jutni a védelem közepén, akinek a stadionban tapasztalható hangorkánnal kellett megküzdenie az egész mérkõzés alatt.

 

"Korábban az ember, így én is sokat olvasott már a török stadionok hangulatáról" - tette hozzá.

 

"De nagyszerû élmény volt, még a 80. percben, 3-0-s vezetésünknél is olyan hangzavar volt, hogy az elképesztõ, Végig énekeltek, úgyhogy le a kalappal elõttük, nagyon nagy élmény volt ez nekünk, játékosoknak."

 
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!