CFR 1907 Cluj 1-2 Manchester United

A Manchester United megnyerte második meccsét is az idei Bajnokok Ligája sorozatában, miután egygólos hátrányból van Persie két góljával megfordította az eredményt.


Nehéz mérkõzésen van túl Sir Alex Ferguson csapata, de gyõzelmével bebiztosított elsõ helyét a H-csoportban.

Pedig nem úgy indult a találkozó, ahogy azt a United szimpatizánsai remélték. A kolozsváriak kiválóan védekeztek és a 14. percben a vezetést is megszerezték egy csodaszép támadást követõen. Sougou kapott a jobb szélen egy indítást, Patrice Evra nagyon lemaradt ellenfelérõl, aki középre lõtte a labdát a nagyszerûen tisztára mozgó Kapetanosnak, aki 11 méterrõl kilõtte David de Gea kapujának jobb alsó sarkát, 1-0 a hazaiaknak.

Agól elõtt sem volt könnyû áttörni a Cluj védelmét, a gól után méginkább védekezésre állt át a hazai gárda és azt játszhatta, amit eltervezett, kontrákra építve.

A 19. percben Wayne Rooney próbálkozását fogta Felgueiras, majd Tom Cleverley visszapasszát lõtte mellé Anderson.

Közeledett az elsõ fél óra vége, amikor szabadrúgáshoz jutottak a Vörös Ördögök. Rooney ívelte balról a kapu elé a játékszert, amibe belefejelt Robin van Persie, a labda pedig átszállva a kapus felett végül a hálóban kötött ki, kiegyenlítve az eredményt.

 


Hat perccel késõbb a holland támadó akár a vezetést is megszerezhette volna, Javier Hernandez indítását vette át remekül, amjd 14 méterrõl ballal kapura lõtt, de a hazai kapus szögletre mentett.

A félidõ utolsó említésre méltó eseménye egy Rooney szabadrúgás volt, de a 29 méterrõl leadott pontrúgás könnyû csemege volt Felgueiras számára.

Fordulás után gyorsan gólt szerzett a Manchester. Rooney került ki a jobb szélre, ahonnan csodás labdával indította a két védõ között üresbe futó van Persie-t, aki a kirobbanó kapus mellett pimasz mozdulattal ellõtte a labdát, mely végül a kapuban kötött ki, fordított a United, fordított van Persie.

 


Visszavett a tempóból a vendég gárda, míg a kolozsváriak próbálták kissé javítani a hátrányukat a labdabirtoklás és a gólok tekintetében is. Az utóbbira elõször az 56. percben adódott esély, ekkor Bastos szögletére érkezett Cadu, aki 7 méterrõl fejelhetett, a labdát azonban de Gea a felsõ léc fölé tudta ütni.

A Vörös Ördögök rengeteg passzal tartották a labdát és ezzel elõnyüket, a támadások befejezését már nem nagyon erõltették, míg a hazaiak próbáltak kontrákra építeni, de ha hosszú idõ után meg is szerezték a labdát, sokra nem mentek vele és nem nagyon tudták veszélyeztetni a manchesteri kaput.

Már a hosszabbítás perceiben járt a találkozó, amikor esélyt kapott a Cluj az egyenlítésre, egy jobbról kapu elé lõtt labdára érkezett Bastos és fejelt 7 méterrõl a rövidre, de a United spanyol kapusa épp ott állt és a kapufa mellõl szögletre tudott menteni.

Végül a United megõrízte elõnyét és ezzel két gyõzelemmel áll a H-csoport élén.


Bajnokok Ligája H-csoport, 2.forduló
CFR 1907 Cluj 1-2 Manchester United
Kolozsvár

Cluj: Felgueiras - Sepsi, Cadu, Rada, Ivo Pinto - Sougou(Luis Alberto 24.), Aguirregaray(Nocoara 81.), Muresan, Camora, Bastos - Kapetanos(Bjelanovic 61.)
Nem használt cserék: Stancioiu, Diogo Valente, Maftei, Piccolo

United: De Gea - Rafael, Ferdinand, Evans(Wootton 79.), Evra - Cleverley, Anderson, Fletcher - Rooney, Hernandez(Welbeck 83.), van Persie
Nem használt cserék: Lindegaard, Nani, Powell, Kagawa, Büttner

Gólszerzõ: Kapetanos 14' illetve van Persie 29', 49'

Sárga lap: Ferdinand

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Robin van Persie
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!