Rooney figyelmeztet

Wayne Rooney szerint a Unitednek meg kell állítania azt a gyakorlatot, hogy a mérkõzés elején megadja a lehetõséget az ellenfeleinek a vezetés megszerzésére.


Ahogyan történt ez a tegnapi Bajnokok Ligája találkozón is, a román CFR Cluj ellen, melyet végül Robin van Persie dupla találatával a Vörös Ördögök nyerek 2-1-re. A United idén nem elõször került hasonló helyzetbe, ugyan is így indítottak az Everton, a Fulham, a Southampton, a Liverpool és a Tottenham elleni mérkõzéseken is. Rooney, aki kitûnõen játszott ismét a visszavont szerepkörben elismeri, hogy ettõl a veszélyes gyakorlattól minél hamarabb meg kell szabadulniuk, ha kupákat akarnak nyerni az idei szezonban.

 
"Ez egy rendkívül veszélyes dolog" - mondta a csatár az MUTV-nek.
 
"Nem szabad hagynunk, hogy az ellenfél korai góljának eredményeként a fordításért harcoljunk. Ilyenkor nagy nyomás nehezedik ránk, mert hátrányból kell megszerezni a gyõzelmet, ami rendkívül megnehezíti a helyzetünket. Különösen a Bajnokok Ligájában, ahol idegenben még nehezebb fordítani. Keményen kell harcolnunk és nem szabad engednünk, hogy az ellenfél irányítsa a játékot, nem engedhetjük ki a kezünkbõl a vezetést."
 
A Cluj nehéz ellenfél volt és a hazai pálya elõnyei õket segítették, Rooney viszont örül a csapata második gyõzelemének az európai porondon.
 
 
"Nehéz küzdelemben, de sikerült gyõznünk, és most ez a legfontosabb dolog" - mondta.
 
"Robin mögött játszottam, és volt néhány remek kombinációnk, melynek eredményeként két góljával sikerült megszereznünk a gyõzelmet, amelynek mindannyian örülünk. A szabadrúgásnál jó idõben volt jó helyen, a második gól pedig a csapat remek összjátékának és Robin fantasztikus befejezésének eredményeként született meg. "
 
"Idegen országban, ismeretlen csapattal mindig a legkeményebb harcra kell készülni. Ezért ilyenkor a teljes mértékû koncentráció elengedhetetlen minden játékos rézérõl. Technikailag kellett megnyernünk a mérkõzést és azt hiszem ezt remekül sikerült megvalósítanunk. Nem bánom, ha visszavont pozícióban kell játszanom, nem számít, hogy ki lövi a gólokat, jó úton haladunk a továbbjutás felé és jelen pillanatban csak ez az egy dolog ami érdekel. Ha gyõzünk a Braga ellen, remek helyzetben leszünk a továbbjutást illetõen, és ez a cél amit el kell érnünk, mindegy hogy ki lövi a gólt a lényeg a gyõzelem."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!