Henriquez jól beilleszkedett

Warren Joyce szerint Angelo Henriquez, a nyáron érkezett játékos jól beilleszkedett új csapatába.


A chilei tini bemutatkozását góllal ünnepelte a Newcastle elleni U21-es bajnokin, de utána a Sunderland ellen nagyon egyedül volt a két nagy belsõ védõ gyûrûjében és csak küzdött, hogy labdához jusson.

Bár Henriquez ténylegesen egyedüli csatárként szerepelt, Joyce terve az volt, hogy a két szélrõl Federico Macheda és Joshua King több támogatást ad a támadónak, megakadályozva ezzel a 18 éves játékos elszigetelõdését a találkozó során.

"Ez egy hosszú távú projekt" - magyarázta Joyce az MUTV-ben. "Angelo nagyszerû srác. Idejött és jól beilleszkedett."

"Keményen dolgozik az edzéseken és három támadóval álltunk fel [a Sunderland ellen], még ha az elsõ játékrészben nem is jött össze az, amit terveztünk. Nem csak õ volt elõl - három csatárunk volt, akiket rotálni kívántunk, de nem tudtuk elég ideig megtartani a labdát ahhoz, hogy mindez megvalósuljon."

 


Henriquezt tizenhat perccel a találkozó vége elõtt Reece James váltotta, de így is övé volt a United egyik legnagyobb gólszerzési lehetõsége és rengeteget tanulhatott a nedves wearside-i estén.

Eközben Marnick Vermijl kimaradt a kezdõbõl annak érdekében, hogy elkerüljék sérülése rosszabbodását.

"Marnick egy kisebb sérüléssel játszott az elsõ csapatban [a Newcastle ellen]. Igazság szerint nagyon keveset edzett az elsõ kerettel, úgyhogy nagy elismerés, hogy képes volt megtenni ezt."

"Még mindig szenvedett kicsit a sérülése miatt, úgyhogy nem akartuk kockáztatni, amíg nem teljesen biztos a felépülésében, mert nem akartuk kockáztatni, hogy esetleg hosszabb idõre kidõljön."

Warren Joyce csapata - mely a tabella élén áll - legközelebb hétfõ este játszik, akkor a második helyezett Southamptont fogadja a Moss Lane-en.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!