Rooney készen áll a harcra

Wayne Rooney úgy véli, a sérülését követõ edzésmunka remek kondícióba hozta és készen áll mindkét fronton, a Unitedben és a válogatottban is felvenni a harcot.


A Vörös Ördögök csatára jelenleg a háromoroszlános csapatban készül a San Marino elleni mérkõzésre és remek formának örvend. Bár a játékos számára nem volt szerencsés a szezonkezdés és több hetet ki kellett hagynia durva combsérülése miatt, a csatár úgy érzi elõnyére váltak az ez idõ alatt végzett kondicionáló és technikai edzések.

 
"A szezon eleji formám még nem volt tökéletes, nyilván azért mert még nem jött meg az edzések eredménye" - mondta Rooney az újságíróknak a Szent György Parkban az FA újonnan alakult létesítményében.
 
"A sérülésembõl felépülve nagyon keményen dolgoztam, hogy a legjobb formámba kerüljek. Hogy õszinte legyek valószínûleg ez a plusz párhét edzés segített abban, hogy kihozzam magamból a maximumot. Most remekül vagyok és teljes erõbedobással várom a szereplést."
 
Visszatérését követõen a csatár a pálya mélyebb részén egy nagyobb kreativitást igénylõ poszton kapott szerepet Sir Alextõl, aminek eredményeként sokkal jobban részt vehet a játékban.
 
 
A skót tréner döntése eddig határozottan mesterinek bizonyult, mivel Rooney remekül megállja a helyét a visszavont pozícióban és játékával nagy hasznára vált csapatának. Ennek eredményeként várható, hogy az Angol válogatott menedzsere, Roy Hodgson is hasonló poszton játszatja majd a játékost a mai találkozón a Wembleyben. Bár ez a szerepkör sokkal több fizikai munkát igényel, Rooney határozottan élvezi új pozícióját a pályán.
 
"Ez fizikailag sokkal megterhelõbb, mivel nagyobb területen kell ingáznom, de nagyon élvezem, hogy jobban részt tudok ezáltal venni a játékban és ha a válogatott edzõje is úgy dönt, hogy ezen a poszton játsszak, akkor örömmel teszem."
 
"Nyilván csatárként több lehetõségem van a gól szerzésre, de én elsõsorban futballista vagyok és szeretek játszani. Bármilyen posztra kerülök a maximumot akarom nyújtani. Most élvezem, hogy jobban kivehetem a részem a játékból, és több lehetõségem van a mezõnyben befolyásolni a mérkõzés kimenetelét."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!