Rooneyt Keane inspirálja

Wayne Rooney reméli, meríteni tud majd legendás csapattársa, Roy Keane munkásságából, amikor ma este Anglia csapatát vezeti San Marino ellen a Wembleyben.


A Vörös Ördögök csatára elõször húzza fel a csapatkapitányi karszalagot a háromoroszlános gárda élén, miután Steven Gerrard és Frank Lampard sérülés miatt nem vehetnek részt a találkozón.

 
Bár régebben Rooney kerülte a sajtót, mostanában egyre többet nyilatkozik ambícióiról. Most sem habozott válaszolni, amikor csapatkapitányi elképzeléseirõl kérdezték. A játékos elmondta, hogy a kapitányi poszthoz legnagyobb ihletet a Manchester United egykori kapitányától, Roy Keanetõl meríttet leginkább.
 
"Miután volt szerencsém Roy Keane-nel együtt játszani minden kétséget kizárólag elmondhatom, ahogyan õ irányította a csapatot, az igazán követendõ példa lehet a számomra. Õ egy igazán határozott, mégis rendkívül segítõ kész vezére volt a csapatnak" - magyarázta Rooney.
 
"Most, hogy hasonló pozícióba kerültem a válogatott élén remélem a Keane-tõl kapott értékeket kamatoztatni tudom majd, és néhány saját ötletemmel kiegészítve képes leszek jól végezni a feladatom. Volt egy pár nagy port kavaró hangos vitája, de mindig gyõzni akart, ebben hasonlítok rá és tudom, hogy ilyenkor nehéz higgadtnak maradni és normális hangerõn elmondani, ha nem értesz egyet valakivel." 
 
"Keménysége ellenére képes volt mindenkibõl a maximumot kihozni és ilyenkor volt türelme többször is elmagyarázni, hogyan lehetek jobb. Nem tett különbséget tapasztalt és fiatal játékosok között, ugyan olyan közvetlen volt velem, mint bármelyik idõsebb társunkkal." 
 
 
"Sosem félt megmondani a véleményét. Egyformán bánt minden játékossal. Mindig elfogadtuk az érveit, hisz tudtuk, gyõzni akar. Határozottsága és munkabírása mindannyiunkra ösztönzõen hatott."
 
Rooney csak egy szezont játszhatott Keane-nel, de ez idõ alatt is meghatározó volt számára a United legendájának munkássága.
 
"Nagy tisztelõje vagyok Roy Keane-nek. A Premier League és a Manchester United történelmének egyik legnagyobb játékosa. Õ az a fajta futballista, aki szenvedélyesen, szívvel-lélekkel játszik. Mindig is imádtam a stílusát, nem ismert félelmet, ha elakarta érni a célját, foggal körömmel küzdött. Mindig is olyan akartam lenni, mint õ."
 
"Most, hogy én lehetek a csapatkapitány, semmiben sem fog változni a kapcsolatom a társaimmal. Eddig is szívesen segítettem, ha a tanácsom vagy a véleményem kérték, ezután is szívesen teszem. Ugyanakkor nagy megtiszteltetés számomra, hogy megkapom a csapatkapitányi karszalagot, és remélem egy szép játékkal sikerül ma este gyõznünk a Wembleyben."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!