Rooney a legjobb ötben

Wayne Rooney elõször szerepelt angol csapatkapitányként tétmeccsen a pénteki világbajnoki selejtezõn és két góljával immár az ötödik legjobb góllövõvé vált a nemzeti csapatban.


A Manchester United csatára 29 góllal kezdte meg a San Marino elleni mérkõzést, de az elsõ félidei tizenegyes gólja, valamint a második félidei második találata lehetõvé tette, hogy átugorjon három híres játékost - Tom Finneyt, Nat Lofthouse-t és Alan Shearert - és elfoglalja az ötödik legjobb válogatott góllövõ posztját. Rooney eddigi 31 gólját csak négyen múlták felül, Michael Owen(40), Jimmy Greaves(44), Gary Lineker(48) és a United legenda Sir Bobby Charlton(49).

"Nagyon megtisztelõ, hogy ilyen nevek mellett lehetek" - mondta Rooney az ITV Sportnak. "Anglia legjobb öt gólszerzõje között lenni olyan dolog számomra, amire rendkívül büszke vagyok. Remélhetõleg még több gól jön majd tõlem. Még csak 26 éves vagyok, bízom benne, hogy többet tudok szerezni."

 


Anglia 5-0-ra gyõzött San Marino ellen, köszönhetõen Rooney és Danny Welbeck két-két góljának és Alex Oxlade-Chamberlain találatának, de egyes szakértõk nagyobb különbségû gyõzelmet vártak egy olyan csapat ellen, amely eddig csak egyszer tudott nyerni.

"Több gólt is lõhettünk volna" - folytatta Wayne. "Néhány nagyon jó lehetõséget hoztunk össze és a kapusuk párszot nagyszerûen védett. Talán kissé rossz volt a befejezésünk, de nagyon nehéz, amikor az ellenfél tíz vagy tizenegy emberrel védekezik. Olykor nagyon nehéz volt áttörni õket. Gyorsan kellett járatnunk a labdát, ezzel tudtunk helyzeteket kialakítani. Sikerült megcsinálni és öt gólt szerezni, úgyhogy nem volt rossz eredmény."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!