Smalling hálás Ferdinandnak

A fiatal védõ beilleszkedésében sokat segített a válogatott védõ.


 

míg Rio Ferdinand tegnap Manchesterben pihent, Chris Smalling tegnap a Bursaspor otthonában újabb jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. A United 3-0-ra nyert és mindössze 1 pont kell a biztos továbbjutáshoz a hátralévõ két mérkõzésen.

 

Ez volt a Vörös Ördögök ötödik kapott gól nélküli meccse az utóbbi nyolcból, tehát drámai javulást mutat a védelem is. Smalling éppen ezért büszke lehet teljesítményére.

 

 

 

 

Ugyanakkor a fiatal védõ Vidic és Ferdinand teljesítményét emeli ki a siker kulcsaként. Mindkét játékosnak nagyon hálás.

 

„Rio és Vida zseniálisak. Egész meccsen segítenek abban hogy mit hogy csináljak, rengeteget tanulok tõlük minden alkalommal” - mondta Smalling.

 

„Megérdemlik a bizalmat. Õk igazán sokat segítenek nekem, jelen pillanatban szinte a fellegekben jár az önbizalmam.”

 

Nem csoda, hogy Smalling ilyen boldog. Nagy kihívás volt számára a Fulhamtõl az Od Traffordra igazolni úgy, hogy korábban kevés tapasztalatot szerzett éles meccseken. Ennek ellenére szebb kezdésrõl nem is álmodhatott volna.

 

Úgy tûnik a védõk közötti hierarchiában is elõrelépett Jonny Evans és Wes Brown elé, ráadásul Sir Alex Ferguson nagyon elismerõen nyilatkozott róla.

 

„Nagyon jó volt ilyen szavakat hallani tõle. Nagyon jól érzi magát ezek után az ember, remélem vissza tudom fizetni azt a hitet, amit belém fektetett.”

 

„Azt akarom, hogy minél több mérkõzésen tudjak bizonyítani és tapasztalatot gyûjteni.”

 

Vidic biztos benne, hogy a tehetséges védõ szép karriert fog befutni. A szerb válogatott szerint minden megvan Smallingban, ami mûvészivé teszi a középhátvéd játékot és a United jó üzletet csinált vele.

 

„Chris nagyon jó, és ezt nem csak a mostani meccs mondatja velem, már több métkõzésen is bizonyított” - mondta a United csapatkapitánya.

 

„Bebizonyította, hogy a Fõnök nem véletlenül ad neki esélyt. Rio az utóbbi évben sokat volt sérült és mivel hosszú szezon áll elõttünk Chrisnek megvan az esélye a további bizonyításra.”

 

„Jó játékosok veszik körül képességei fejlesztéséhez akár szellemi, akár fizikális értelemben vett fejlõdésrõl beszélünk.”

 

Manchester Evening News


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!