Blackett kemény szezonra számít

A Manchester United U21-es védõje, Tyler Blackett a ManUtd.com-nak beszél az Old Traffordbeli terveirõl...


Boldoggá tett, hogy a felkészülés alatt szerepelhettél az elsõ csapatban?
Nagy örömmel töltött el, hogy Sir Alex elvitt a túrára. Ez egyféle jutalom azoknak a fiataloknak, akik jól szerepeltek az elõzõ szezonban. Nagyon nagy élmény volt számomra a turné, és hálás vagyok a lehetõségért, hogy az elsõ csapatban szerepelhettem.

Ez jó lehetõség volt arra, hogy maximálisan felkészülj a következõ szezonra?
A 2011-es FA Youth Cup-gyõztes csapat tagjaként közép és balhátvédként is játszhattam. Sikerült sokat fejlõdnöm fizikailag is az utóbbi évben. A tartalék csapat tagjaként pedig szembekerültem nagyobb és erõsebb ellenfelekkel is, és a Sunderland ellen kipróbálhattam a szélsõ védõ posztot is. A turnén való részvétel pedig mindezek csúcsaként rengeteg tapasztalattal szolgált részemre.

Mióta vagy a Unitednél?
Hétévesen érkeztem és nyolcévesen írtam alá a klubnál. Mivel a szüleim is United rajongók, elmondhatom hogy születésem óta United drukker vagyok. Mindig is az volt az álmom, hogy ebben a klubban focizzak és a United elsõ csapatának a tagja lehessek egyszer.
 
Inspirálnak az egy évvel feletted járó fiatalok eredményei?
Határozottan. Jó látni Jesse Lingard, Larnell Cole és Ryan Tunnicliffe elõrelépését. Ösztönöz, hogy tudom, én is hamarosan elérhetem, amit õk. 
 
Hol szeretsz jobban játszani, bal-bekként, vagy középen? 
Mink két poszton szívesen játszok, de ha választani lehet akkor szívesebben vagyok szélen.
 
Az elmúlt idõszak azt mutatja, hogy a gólt is szívesen szerzel ... 
Paul [McGuinness] tanított nekem egy pár remek rúgótechnikát, ami a mai napig megmaradt bennem.
 
 
Majd Rene Meulensteen-hez kerültél. Õ is nagy hatással van rád?
Rene nagyon sokat foglalkozott velünk. Rengeteget köszönhetük neki. Fantasztikus dolgokra tanít bennünket. Õ mutatta meg, hogyan lehet igazán ésszel játszani, remek edzõ és remélem büszke ránk, mert csak a jó munkával tudjuk meghálálni a belénk fektetett rengeteg energiát.
 
És milyen Warren Joyce irányítása alatt edzeni? 
Warren kemény, de éppen ezért jó edzõ. Az õ érdeme, hogy tavaly mindent megnyertünk amit lehetett. A legnyomatékosabban nevel bennünket a gyõztes mentalitásra, keményen megdolgoztat, hogy felkészítsen az elsõ csapatba való lépésre. Mindig kihangsúlyozza, hogy miért kell a maximumon teljesítenünk, és ez nagyon fontos. Odafigyel a csapatszellem kialakítására, arra ösztönöz, hogy mindenben segítsük egymást.
 
Sokat edzettél mostanában a elsõ csapattal?
Szoktunk a elsõ csapattal közösen edzeni, ez mindig valami pluszt ad nekünk. Határozottan ösztönöz bennünket és érezzük, hogy hamarosan meglesz a munkánk gyümölcse.
 
Hogy érzed, karriered szempontjából a legjobb helyen vagy a Unitedben? 
Itt nagyon keményen meg kell dolgoznunk az elõrébb jutásért, de ha olyan játékosokkal edzhetek együtt mint Patrice Evra és tanulhatok tõle néhány fortélyt, akkor tudom hogy sehol nem lehetnék jobb helyen, mint itt. Õ egy nagyon jó védõ és én felnézek rá, de a Unitedben sok klasszis játékos van, akiktõl ellesve néhány apró trükköt kivételessé teszi a tanulás idõszakát számomra.
 
Mi a közvetlen célod? 

Minél több játék az U21-ben ebben a szezonban, a következõben pedig remélem, talán a elsõ csapatban is kapok majd esélyt a bizonyításra. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!