Johnstone a felnõtt csapatért kepeszt

A Manchester United ifjú kapusa, Sam Johnstone elfogadja, hogy türelmesnek kell lennie, de mindent megtesz azért, hogy David de Gea és Anders Lindegaard elé kerüljön a felnõtt csapat kapusposztján.


A magasra taksált kapuvédõ már beleszippanthatott Sir Alex Ferguson felnõtt csapatának légkörébe DHL felkészülési túra keretén belül, a szezont pedig lenyûgözõ formában kezdte U21-es, és tartalék szinten is. Bár még csak tínédzserkorú, a prestoni születésû hálóõr felismerte, hogy bevetésre készen kell állnia, ha eljön az õ lehetõsége.

 

"Emelned kell a teljesítményed szintjén, ha a felnõtt csapattal készülsz, edzel együtt, ez pedig segít abban, hogy egy szinttel feljebb léphess" - kezdte Johnstone a MUTV-nek.

 

"Egyébként szükség van arra is, hogy megfelelõ étvágyad legyen, akard, hogy feljebb léphess, hogy játszhass, megkapd a lehetõségedet és jól teljesíts."

 

"Ha egyszer megtapasztalhattad, az még eltökéltebbé fog tenni arra, hogy harcolj érte, és minél jobb teljesítményt nyújts ennek eléréséhez. Kapusként türelmesnek kell lennem, de emellett a bizonyítási esélyem is hamar eljöhet, úgyhogy emellett készen is kell állnom egy esetleges bevetésre."

 

"Természetesen David és Anders is klasszis kapusok. David fiatal, Anders kicsit tapasztaltabb fejjel tud gondolkodni, de mindketten nagyon jól védenek, amely mutatja, hogy a menedzser bízik bennük, és nem okoz számára problémát, akárki is játszik."

 

"De én keményen akarok dolgozni, hogy kettejük elé kerüljek a sorban, és hogy megmutassam, feljebb tudok lépni egy szinttel, ha szükséges."

 

 

A 19 éves saját nevelésû játékos emellett elszánt azt illetõen is, hogy üljön saját babérjain, miután a tartalékokkal a 2011/2012-es idényben minden létezõ trófeát besöpörtek.

 

Warren Joyce együttese folytatja az elõzõ szezonban mutatott formáját idén is, miután vezetik az U21-es bajnokság tabelláját, és eddig megnyerték mindkét Manchester Seniour Cup mérkõzésüket is.

 

"A fiúknak fel kell ismerniük, hogy bár nagy sikereket értünk el, de az már a múlté" - jelentette ki Johnstone, amikor a tavalyi, lenyûgözõ éremesõrõl kérdezték.

 

"Az emberek most is ugyanúgy követnek minket, és már nem érdekli õket a múlt dicsõsége."

 

"Warren mindig azt mondja, mielõtt pályára lépünk, hogy akárki nézheti a teljesítményünket a lelátóról, és ez lehet az elsõ alkalom, hogy látnak, és nem tudják, hogy jó vagy-e. Úgyhogy teljesítened kell, és meg kell mutatnod magad."

 

"Szerintem nagyon fontos, hogy mindig felszívjuk magunkat, és ne legyünk önelégültek azért, mert nyertünk valamit."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!