Manchester United 3-2 Braga

Ismét hátrányból fordított a United, ezzel három meccs után három gyõzelemmel áll a H-csoport élén.


Mintha kötelezõ lenne a Vörös Ördögöknél, hogy a találkozók elsõ 20 percében hátrányba kerüljenek. Nem volt ez másképp ma sem, ráadásul most kétgólos hátrányt adott magának Sir Alex Ferguson csapata.

Már a 2. percben vezettt a Braga, Rafael nem vette komolyan ellenfelét, a beívelésnél pedig Alexander Büttner maradt le Alanrõl, aki hét méterrõl fejelt David de Gea kapujába, 0-1 a vendégeknek.

 


A gól - és a portugálok szervezett védekezése - megfogta a manchesteri csapatot, a United kapura semmi veszélyt nem jelentett az elsõ 20 perc során, sõt még nagyobb hátrányba kerültek. Eder a bal szélen remek csellel etette meg Michael Carricket, elszaladt az alapvonalig, ahonnan külsõvel az érkezõ Alanhez passzolt, aki megszerezte második találatát, 0-2! Igazi meglepetés az Álmok színházában.

Öt perccel késõbb szinte a semmibõl jött a szépítõ találat a hazaiaktól. Robin van Persie bal szélen cselezgetett, szabálytalankodtak ellene, de a játékvezetõ kiválóan alkalmazott elõnyszabályt, mivel a játékszer a tizenhatosnál járó Shinji Kagawához került, aki felnézett és nagyszerûen ívelt a hosszúra Javier Hernandeznek. A mexikói csatár öt méterrõl fejelhetett, Beto kapus bár védett, végül a labda bepattant a labda a kapuba, 1-2.

 


A 28. percben van Persie veszélyeztetett, Wayne Rooney passzát követõen fordult le védõjérõl a holland csatár, lövése azonban elkerülte a kaput. Három perc múlva Rooney ugratta ki van Persie-t, aki balról ívelt középre, Beto kapus azonban menteni tudott az érkezõ Hernandez elõl.

Harmincöt perc telt el a mérkõzésbõl, amikor egy rossz ítélet született. Van Persie most elõkészítõ szerepet vállalt, csodásan indította Kagawát, aki az üresen, középen felfutó Hernandezhez passzolt, azonban a játékvezetõ les címét megállítottaa támadást. A visszajátszásból jól lehetett látni, Kagawa nem volt lesen. Egy perccel késõbb ismét megkérdõjelezhetõ döntés született, amikor Büttner cselezgetett, majd esett el egy porutgál lábában, a tizenhatos sarkánál, a játékvezetõ azonban továbbot int. Nem lehet kijelenteni, hogy ez az eset tizenegyest ért, mivel nem lehetett tökéletesen kivenni a visszajátszás képeibõl sem, hogy a büntetõterületen belül volt-e a United védõje, de szabálytalanság mindenképp történt, tehát minimum egy szabadrúgást érdemelt volna a hazai csapat.

A félidõ során már érdemleges esemény nem történt, szünetre tehát a vendégek mehettek boldogabban.

A második játékrészre váltott Sir Alex, lehozta a japán Kagawát, helyére beállította Nanit a jobb szélre, míg Rooneyt kitolta bal szélre, amivel sokkal veszélyesebb lett a csapat.

Igen komoly nyomást helyezett a Manchester ellenfelére, a Braga hõsiesen védekezett és próbált kontrázni. Olykor sikerült is nekik, ám a Vörös Ördögök védelme mindig menteni tudott. Így történt az 56. percben is, amikor egy gyors vendég kontra végén Carrick nagyot mentve állította meg a támadást. A helyzetet egy van Persie szabadrúgás elõzõtt meg, a jobb szélrõl leadott pontrúgást azonban Beto kapus ki tudta ütni.

Közeledve a 60. perchez Rooney szögletét fejelte mellé Nani a rövidnél, majd Rooney balról ívelt középre, de az érkezõ van Persie elõl menteni tudtak. A jobb szélrõl Tom Cleverley is íveléssel próbálkozott, Beto azonban menteni tudott az érkezõ Hernandez elõl.

A 62. percben azonban már nem tudott védeni Beto. Van Persie szögletét csúsztatta meg Carrick a rövidnél, a labda Evans elé került, aki nem találta el, de szerencséjére a védõkrõl pont elé pattan, másodjára már nem tévesztett, a labda pedig a lábak között a kapuba suhant, egyenlített a United, 2-2!!!

Két perc múlva van Persie indította Chicharitot, de a játékvezetõ les címén megállította a támadást, mely utólag kiderült, nem volt les.

A hazai egyenlítés méginkább feltüzelte Sir Alex csapatát, a Braga pedig kissé kinyílt és próbált támadni és remekül hozták el a játékszert a 72. percben, ám Evans nagyszerûen szerelt, majd indította Hernandezt, aki a bal oldalvonalnál két játékos ellen harcolt, sikerült megnyernie párharcait és csodálatosan passzolt külsõvel a felfutó Nani elé, aki lõtt, de Beto nagyot mentett.

A 75. percben Cleverley passzolgatott Rafaellel a jobb szélen, az angol középpályás gondolt egyet és kiválóan csavart a kapu elé, ahol Hernandezt találta meg, a mexikói pedig megszerezte második gólját a találkozón ismét fejesbõl, ezzel a találattal a United megfordította az állást!

A vezetés után magabiztos labdajáratással ölték az idõt a hazaiak, a Braga pedig nem igazán tudott veszélyeztetni, mivel leginkább Carrick és Evans remekül állította meg a támadásaikat.

Tíz perc volt hátra a rendes játékidõbõl, amikor egy hazaadást passzolt el csúnyán de Gea, a Braga játékosok lecsaptak a labdára, de végül Evans mentett a kapu elõl szögletre. Két perc múlva Nani nagyon jó kiugratása után van Persie dönthette volna el a mérkõzést, ám lövése kapu fölé szállt.

Több gól már nem született, maradt a 3-2. Egy rendkívül változatos, nagy taktikai csatát hozó, nagy iramú mérkõzésen végül sikerült begyûjteni a három pontot, ezzel a United 100%-os az idei Bajnokok Ligája sorozatban.
 

 

 

Bajnokok Ligája, H-csoport

Manchester United 3-2 Sporting Braga

Old Trafford, 73195 nézõ

 

Vezette: M. Mazic
 

 

United: de Gea - Rafael, Carrick, Evans, Büttner - Fletcher, Cleverley, Kagawa(Nani 46.) - Rooney, van Persie, Hernandez(Giggs 79.)

Nem használt cserék: Johnstone, Welbeck, Ferdinand, Young, Anderson

 

Braga: Beto - Salino, Coelho, Vinicius, Elderson - Custódio, Viana - Alan(Mossoró 86.), Micael(Zé Luis 88.), Amorim(Barbosa 80.) - Eder

Nem használt cserék: Quim, Michel, Baiano, Anibal

 

Gólszerzõ: Hernandez 25', 75', Evans 62' illetve Alan 2', 20'

 

Sárga lap: Vinicius, Elderson

 

A találkozó legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Javier Hernandez

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!