Chelsea replay

A por még fel sem szált a vasárnapi, drámai Chelsea - Manchester United összecsapás után a Stamford Bridge-en, de a véletlen úgy hozta, hogy mindössze három nappal késõbb újra találkozik a két klub a Ligakupa keretében, hogy ismét megvívjon egymással.


A Chelsea stadionjában rendkívül forró volt a hangulat, amikor kétgólos hátrányból kiegyenlítettek a hazaiak, de örömük nem sokáig tarthatott, mivel elõbb Branislav Ivanovicot küldte le a játékvezetõ a pályáról, majd Fernando Torres is pirosat kapott többszöri szabálytalankodását követõen. 
 
Torres második sárgáját szimulálás miatt kapta, ami rendkívül felbõszítette a Stamford Bridge közönségét. A Chelsea a játékvezetõ döntéseivel nem értett egyet és az FA vizsgálatát kérte, sõt azért is jelentést tett azóta, hogy Clattenburg állítólag rasszista megjegyzést tett a kékek két játékosa, John Obi Mikel és Juan Mata felé. Az utóbbi váddal kapcsolatban a rendõrség is nyomozást indított a játékvezetõvel szemben, mivel Chelsea szimpatizánsok feljelentést tettek ellene rasszizmus vádjával.
 
Bár Clattenburg kijelentette, hogy maximálisan együtt fog mûködni a vizsgálat során a Labdarúgó Szövetséggel, tagadja, hogy bármilyen sértõ megjegyzést is tett volna a mérkõzés során az említett játékosokkal szemben. Clattenburg azzal érvel, hogy az általuk használt kommunikációs eszközök minden szavukat rögzítik a mérkõzés alatt, így könnyûszerrel bizonyíthatja majd ártatatlanságát az ügyben. 
 
A hazaiak rajongótáborában elszabadult indulatok következtében, melyek székdarabok és különbözõ tárgyak pályára dobálásában nyílvánult meg, az egyik rendészt kórházba kellett szállítani sérülései miatt.
 
A két klub ma ismét a Chelsea otthonában találkozik és a Manchester United menedzsere, Sir Alex elárulta, a Ligakupa találkozón élni fog majd rotálási lehetõségeivel, ahogyan ezt tette legutóbbi 2-1-es gyõzelemmel végzõdõ Newcastle elleni találkozó alkalmával is.
 
A skót tréner akkor is lehetõséget adott a fiataloknak. Michael Keane, Marnick Vermijl, Scott Wootton, Alexander Büttner, Nick Powell és Ryan Tunnicliffe is szerepet kaptak.
 
 
"Nyílván az Arsenal elõtti találkozón élni fogok a rotálás lehetõségével" - mondta Sir Alex az MUTV-nek adott interjújában.
 
"Nagy valószínûséggel a Newcastle elleni kerettel állunk fel ismét. Remekül megállták a helyüket a srácok, remélem ez most is így lesz és ismét sikerül gyõznünk, mivel az a célunk, hogy megnyerjük a kupát."
 
Sir Alex arról is beszámolt, hogy a United védelme hamarosan kiegészül és a jövõ héten már visszatérhet a játékba Chris Smalling és Phil Jones. A Vörös Ördögöknek nagy szüksége lesz bõ keretükre az elkövetkezendõ napok sûrû programjai miatt. A ma esti ligakupa találkozó után ugyanis a bajnokság keretein belül az Arsenal csapatával találkoznak, majd pedig az európai porondon méretik meg magukat a Braga ellen. 
 

 


theworldgame.sbs.com.au

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!