Nagyító alatt: Michael Keane

A MUTV szokásos rovatában a Manchester United ifjú játékosait veszik górcsõ alá, akik közül ezúttal Michael Keane kerül sorra...


Melyik volt az elsõ csapatod?

A South Manchester. A barátaimmal [és a tesómmal, Willel] egy helyi pályán játszottunk együtt, õk pedig megkérdeztek minket, hogy nem játszanánk-e náluk, és végül 2-3 évet maradtunk.

 

Miként kerültél a Unitedhez?

Kisebb tornákon játszottunk a South Manchesterben, és szerintem négyszer jöttek el minket megnézni, mielõtt idekerültünk volna. Ezt követõen már nem tekintettünk hátra.

 

Ki volt az elsõ példaképed?

Amikor fiatalabb voltam, akkor leginkább Rio Ferdinandot tartottam annak. Mindig is felnéztem rá.

 

Mik az erõsségeid?

Szerintem leginkább az, hogy higgadt tudok maradni a labdával, és a fejelésem.

 

 

Legemlékezetesebb pillanat...

Van néhány ilyen - megnyerni úgy az Ifjúsági FA kupát, hogy már régóta nem sikerült ez a csapatnak, illetve természetesen, hogy bemutatkozhattam a Unitedben [az Aldershot ellen]. Nem tudok közülük választani.

 

Mit tartasz karriered eddigi csúcspontjának?

A Newcastle elleni Ligakupa mérkõzést ebbõl a szezonból. Azután a meccs után tudtuk, hogy fiatal csapatként is remekül helyt álltunk, ezt pedig nagyon jó volt érezni.

 

Miért szereted a focit?

Minden nap jöhetsz, és azt csinálhatod, amit szeretsz. Szíved szerint egész életedben csak ezzel foglalkoznál, és nem akarsz olyan munkát, ami nem abból áll, hogy futballozhass.

 

Mit nem szeretsz a fociban?

Az interjúkat! [Nevet] Valószínûleg jegyeket szerezni az embereknek. Egy kicsit bosszantó, hogy szeretnél az elõtted álló mérkõzésre koncentrálni, de ehelyett el kell menned, és jegyeket kell intézned. Ha valamit mindenképpen muszáj válaszolnom, akkor ezt mondanám.

 

Mik a céljaid karriered során?

Hogy a Manchester United felnõtt csapatában játszhassak, és ki tudja, talán a jövõben a felnõtt angol válogatottban is.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!