Szakértõi vélemény a Bragaról

A United fantasztikus Braga elleni gyõzelmét követõen, a portugoal.net portugál futballszakértõje, Tom Kundert tekint elõre a két csapat Estadio Axa-béli visszavágóját megelõzõen...


Milyen volt a visszhangja Portugáliában az Old Traffordon játszott mérkõzésnek?

Hatalmas büszkeség lett úrrá mindenkin. A sajtó és a szurkolók nagyon dicsérték a Braga-t, különösen, miután a mérkõzést megelõzõen minden attól a statisztikától volt hangos, hogy portugál csapat ezelõtt még soha nem nyert az Old Traffordon. Sokáig úgy tûnt, hogy a Braga lehet az elsõ csapat, amely ezt elérheti! De sok mindent elárul, hogy a végeredmény ismeretében senki se érzi úgy, hogy a klub elszalasztott volna egy nagy lehetõséget. A Braganál pontosan tudják, hogy a Manchester United ellen pályára lépni nem egy kiegyenlített játszma; a klub büdzséje az egész 2012/2013-as szezonra 17 millió euró. A Unitednél csak a nyári játékosvásárlásokra ennek háromszorosát költötték.

 

Mit tanulhatott a Braga a két csapat elsõ mérkõzésébõl?

Rájöhettek, hogy megvannak a fegyvereik ahhoz, hogy gondokat okozzanak a Unitednek. Éder és Alan egyértelmûen megmutatta, hogy ha labdát kaptak az ellenfél térfelén, szinte tarthatatlanok. Az elsõ félidõben a középpályások is nagyszerû munkát végeztek, ami a labdatartást illeti, de aztán a Braga nem bírta tartani a házigazdák által felgyorsított ritmust. Ettõl függetlenül úgy gondolom, hogy ezúttal a Braga sokkal jobban kezében fogja tartani a mérkõzés lendületét.

 

 

Mit szeretnének másként csinálni?

Védekezésben jobban zárni, jobban irányítani a mérkõzést, többet birtokolni a labdát, és nem csak az elsõ játékrészben, hanem az egész meccsen. Az elsõ ponton mindenképpen segíteni fog, hogy elsõ számú középhátvédjük, Douglão visszatért. Õ sokkal megbízhatóbb, mint Nuno André Coelho.

 

Mennyire lesz nyomás alatt a Braga, hogy nyíljon ki, és támadjon a United ellen?

Nem igazán. Az az elvárt eredmény ebben a párosításban, hogy a United gyõz. Ha a Braga bármit kitud hozni ebbõl a meccsbõl, az már hatalmas plusz. Tudják, hogy a továbbjutásért folyó harc háromesélyes, és a siker, vagy éppen a kudarc azon fog múlni, hogy miként teljesítenek a Cluj és a Galatasaray ellen.

 

Számíthatunk bármilyen személyi, vagy felfogásbeli változásra az elsõ mérkõzéshez képest?

Douglão kerülhet be Nuno André Coelho helyére, míg a balszélsõ védõ posztján Ismaily kezdhet Elderson helyett, ha egészséges. Ezt leszámítva ugyanaz a kezdõcsapat, és ugyanolyan felfogású lesz a csapat: tisztelni fogják a Unitedet, de ismét megfogják mutatni, hogy nem félnek tõlük.

 

Az európai kupákban mutatott formájuk alapján idegenben jobb eredményekre képes a Braga, mint otthon. Mennyire reménykednek abban, hogy ezúttal sikerül pozitív eredményt elérniük?

Nem vagyok benne biztos, hogy levonhatjuk ezt a konklúziót. Kikaptak otthon a Cluj ellen, annak ellenére, hogy a mérkõzés nagy részében domináltak, de a védekezésbeli hibákra ráfizettek. Ahogy korábban is említettem, a Braga úgy fogja érezni, hogy lehet esélyük egy jó eredményre, de tisztában vannak a két klub közötti hatalmas különbségekkel, és akárhány pontot szereznének, az már bónusz kategóriába tartozna.

 

 

Milyen hangulat várja majd a Unitedet az Estadio AXA-ban?

Az elmúlt szezonok során volt néhány emlékezetes estéje a Braganak az európai kupákban, de nem mindennapos dolog, hogy egy portugál csapat a Manchester Unitedet láthatja vendégül saját stadionjában a világ legrangosabb kupasorozatában. A "Quarry" fel fog robbanni szerda este.

 

Mit tippelnél a mérkõzésre?

1-1-es döntetlent.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!