Braga 1-3 Manchester United

A Manchester United továbbra is hibátlan, ezzel továbbjutott a H-csoportból.


Volt ezen a találkozón minden, mint a búcsúban, ahogy szokták mondani. Pocsék játék, tizenegyesek, áramszünet miatti kényszerpihenõ és szokásos manchesteri fordítás.

A találkozó elsõ helyzete a hazaiak elõtt adódott, amikor egy felpassz során Jonny Evans talán még a stadionban gyönyörködött, mellõle kiugrott Eder, de a támadó már csak nagyon kisodródott helyzetbõl tudott lõni, labdája így a vendég kapu elõtt keresztben elszállt. Talán lehetett volna mondani, ez jó ébresztõ volt a Vörös Ördögök számára, ám ahelyett, hogy Sir Alex Ferguson csapata felébredt volna, inkább a Braga is megpihent.

Egészen a 22. percig szinte semmi érdemleges nem történt a pályán, ekkor egy felívelés után ismét Eder került helyzetbe, de fejese a jobb kapufáról oldalra pattant. Kezdtek felpörögni a hazaiak és beszorították ellenfelüket a kapujuk elé, de komoly gólszerzési lehetõségek elmaradtak tõlük, átlövéseik pedig nem találtak kaput.

Harmincegy perc után Alan a jobb összekötõ helyérõl tüzelhetett, David de Gea vetõdve hárított, fontos volt, hogy ne jöjjön ki róla a labda, mert középen két játékos is szívesen lecsapott volna rá.

A félidõ során a vendégek semmi veszélyt nem jelentettek Beto kapujára, olykor egy beívelést fejelt meg egy manchesteri játékos, de ezek sem jelentettek gólveszélyt.

A szünet elõtt még egy balról kapu elé lõtt szabadrúgást lehetett megemlíteni, de Gea azonban könnyedén húzta le a labdát.

Fordulás után hamar megszerezte a vezetést a Braga. Wayne Rooney adta el a labdát saját térfele közepén, Custódio akart betörni a tizenhatosra, azonban Evansbe rohant, a játékvezetõ büntetõt ítélt, amit Alan magabiztosan bombázott a léc alá, megszerezve a vezetést csapatának.

A gól sem igazán változtatta meg a játék képét, nagyon döcögött a United szekere. Ám talán annál is jobban döcögött a stadion áramellátása, miután az 57. percben hirtelen jónéhány luxnyi fényerõvel kevesebbet kapott a pálya. A Sky értesülése szerint az egyik generátor adta meg magát. A közjáték majd 15 percig tartott, mire ismét teljes fényárban úszott az Estádio Municipal de Braga.

 


Ismét szabadrúgásból veszélyeztetett a Braga, de Gea azonban kiütötte a jobb alsóba tartó labdát.

A United menedzsere frissítette csapatát, Rio Ferdinand után Robin van Persie és Rafael is pályára lépett a lecserélt Evans, Nani és Danny Welbeck helyére.

Az utolsó negyedórára kezdett felpörögni a vendég gárda, egyre lendületesebb támadások futottak a jobb szélen, majd szinte a semmibõl jött is az egyenlítés. Ryan Giggs indította van Persie-t, a Braga kapusa feleslegesen mozdult ki kapujából, a holland csatár pedig ezt kihasználva a hálóba lõtt 23 méterrõl, 1-1.

Három perc múlva ismét Giggs adott egy remek passzt, kiugratva Javier Hernandezt, a mexikói lövését hárítani tudta Beto, de a kipattanóra lecsapott Rooney, aki elesett egy védõ lábában, végül a játékvezetõ büntetõt ítélt. A tizenegyest a sértett magabiztosan értékesítette és immár a Unitednél volt az elõny.

Sõt, a hosszabbítás során még egy találatot szereztek a Vörös Ördögök. Valencia húzott el a szélen, tette középre Rooneynak, aki sarokkal remekül találta meg Hernandezt, a csatár tolt kettõt a labdán, majd lõtt, de gólvonalról mentettek a védõk, a kipattanót azonban már nem hibázta el Chicharito, beállítva a végeredményt.


Bajnokok Ligája, H-csoport, 4.forduló
Braga 1-3 Manchester United
Estádio Municipal de Braga, 15388 nézõ

Vezette: Felix Brych

Braga: Beto - Salino, André Coelho, Douglão, Elderson(Zé Luis 90.) - Alan, Custódio, Hugo Viana(Mossoró 86.), Rúben Amorim(Barbosa 85.) - Rúben Micael - Eder
Nem használt cserék: Quim, Baiano, Ismaily, Djamal


United: De Gea - Valencia, Smalling, Evans(Ferdinand 57.), Evra - Anderson, Nani(Rafael 73.), Giggs - Rooney - Hernández, Welbeck(van Persie 64.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Carrick, Young, Cleverley.

Gólszerzõ: Alan 49' (11-es) illetve van Persie 80', Rooney 84' (11-es), Hernandez 90+2'

 Sárga lap: Eder, Custódio illetve Smalling


A United legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: David de Gea

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!