Phelan: A cseréink kiválóak voltak

Mike Phelan elmondta, a második félidei változtatások miatt sikerült hátrányból megfordítani az eredményt és legyõzni a Bragát.


Az egyetlen portugál gólt kialvó reflektorok követték, majd a United kényszerûségbõl Rio Ferdinanddal helyettesítette a megsérülõ Jonny Evanst, valamint Danny Welbecket váltotta Robin van Persie.

A nem éppen fényes produkció feledésbe merült a 80. perc után, amikor a holland csatár eredményes volt, melyet Wayne Rooney tizenegyese, valamint Chicharito közeli találata állította be a valószínûtlen gyõzelmet.

"Kicsit meglepõ, hogy három gólt is szereztünk ma este" - mondta Mike Phelan az újságíróknak a találkozót követõ sajtótájékoztatón. "Az elsõ félidõben nem igazán csináltunk semmit azon kívül, hogy tartottuk a labdát."

"Valószínûleg az este menete - a lámpák kialvása, a szakadó esõ és az ezeket követõ gyors csere Rio Ferdinand érkezésével - változtatott a dolgokon, a játékunk tempója felgyorsult."

"Robin fontos szerepet játszott abban, hogy elõrébb lépjünk a pályán. Kicsit többet játszottunk a középpályájuk mögött és jött Robin, aki remek gólt szerzett."

 


A H-csoportban megszerzett négy egymást követõ gyõzelem azt jelenti, a United csoportelsõként kvalifikálta magát az egyenes kieséses szakaszba, nagyszerû választ adva az elõzõ szezon kudarcára, amikor a csapat kiesett az Európa Ligába.

"Az volt a célunk, hogy idén hamar bejussunk a kieséses szakaszba" - folytatta Phelan. "Tavalyi év csalódás volt - a stáb és a játékosok is tudták ezt és azt hiszem, a szurkolók várták, hogy reagáljunk erre."

"Nagyon fontos, hogy ezt ilyen gyorsan megcsináltuk - négy meccsen vagyunk túl, amivel több, mint elégedettek vagyunk."

Sir Alex elismerte, a korai továbbjutás nagyban segítené õt, hogy igen szükséges rotálást hajthasson végre a Galatasaray és a Cluj elleni mérkõzések során, ám Phelan ragaszkodott hozzá, a United továbbra is tisztelni fogja a H-csoport másik három ellenfelét.

"Ez a helyzet most lehetõséget ad nekünk, hogy pár más játékos is megmutathassa képességeit ezen a szinten és biztos vagyok abban, hogy így fogunk tenni" - folytatta a menedzser asszisztense. "De mindemellett tiszteletben tartjuk a sorozatot. Manchester Unitedként így fogunk tenni. De fontos volt, hogy amilyen gyorsan csak lehet, elvégezzük a feladatot abból a szempontból, hogy koncentrálni tudjunk a Premier League-re."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!