Sir Alex titkos fegyvere

A fiatal tehetség, John Cofie lehet Sir Alex Ferguson „titkos fegyvere”. A 17 éves csatár remek formában szerepel a United ifi csapatában, ahol a szurkolók imádják.


A ghánai születésû Cofie magas, erõteljes felépítésû csatárnak mondható, aki nem fél kapura lõni, ha arra kerül sor. Szeptember végére 8 találatot jegyzett 9 mérkõzés alatt a tartalékok és az ifik között összesen, ami nem kerülte el Sir Alex Ferguson figyelmét sem. A skót mester többször elismerõen nyilatkozott a csatár képességeirõl és arról, hogy hatalmas lehetõséget lát a feltörekvõ tehetségben.

 

Cofie a Championshipben szereplõ Burnley csapatában kezdte pályafutását. Egy németországi tornán több európai nagycsapat is felfigyelt rá, így a Manchester United a lehetõ leghamarabb szeretett volna lecsapni rá. A Liverpool és a Chelsea is hatalmas összegeket ajánlottak, de végül a Unitednak sikerült megszereznie a játékos aláírását.

 

Ferguson 14 éves korában szerzõdtette a ghánait a hírek szerint több mint 250.000 angol fontért, ami komoly összegnek számított egy ennyire fiatal játékosért. A Burnley elõször elutasította az ajánlatokat, de miután Cofie nem volt hajlandó folytatni az edzésmunkát a Lancashire-i klub kénytelen volt engedni a nyomásnak. Feltételeik között szerepelt azonban, hogy Cofie nem kerülhet kölcsönbe riválishoz, illetve késõbbi eladásából 25% nevelõklubját illeti.

 

Jövõjét tekintve Cofie 3 válogatottban is szerepelhet még: Ghána, Németország, vagy Anglia. Az új szabályozások miatt nagy megkönnyebbülés lenne a United számára, ha végül Angliát választaná, ahol már többször is szerepelt a korosztályos válogatottakban.

 

Feltételezhetõ, hogy ha Cofie tartani tudja hosszú távon is kirobbanó formáját, akkor Sir Alex Ferguson még ebben a szezonban fiatal kora ellenére beválogatja õt a felnõtt csapatba gyengébb ellenfelek vagy kupamérkõzések alkalmával. Ez nagyszerû lehetõség lenne arra, hogy meglássuk mit is tud valójában a fiatal tehetség az igazi profik között.

 

transfertavern

 


transfertavern.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!