Smalling: Jót tett nekünk a szünet

A Manchester United védõje, Chris Smalling úgy érzi, csapata profitált az áramkimaradás miatti váratlan szünetbõl, amelyet követõen 3-1-es gyõzelmet arattak a Bajnokok Ligájában a Braga ellen.


A Vörös Ördögök nem sokkal korábban, a 49. percben kerültek hátrányban Alan értékesített tizenegyesével, amikor az Estadio AXA egyik lelátójának reflektorai váratlanul kialudtak, amelyet követõen csak 15 perccel késõbb folytatódhatott a játék.

 

A vendégcsapat csak szenvedett, hogy labdatartásbeli fölényét helyzetek kidolgozására át tudja fordítani, de aztán a nem várt szünetet követõen már látható változás állt be játékukban. Sir Alex Ferguson állítólag a lehetõ legtöbbet kihozta abból a helyzetbõl, amely egy újabb félidei csapatmegbeszélésként is értelmezhetõ volt.

 

A folytatásban beállt csereként Rio Ferdinand Jonny Evans helyére, majd Robin van Persie és Rafael is beállt a késõbbiekben, amelyet követõen a United saját javára megfordította a mérkõzést.

 

Van Persie tizenhatoson kívüli átemelõs góljával jött az egyenlítés a 80. percben, majd öt perccel késõbb Wayne Rooney értékesítette az ellene megítélt büntetõt, végül pedig Javier Hernandez közeli gólja tette fel a pontot az i-re a hosszabbításban, amellyel Sir Alex Ferguson legénysége négy mérkõzésbõl négy gyõzelemmel megnyerte a H-csoportot, és biztosította helyét a legjobb 16 között.

 

"Igen, szerintem bizonyos szempontból szerepet játszott" - válaszolta Smalling, amikor arról kérdezték, hogy az áramkimaradás segítette-e a Unitedet.

 

"Különösen a góljukat követõen. Tudtuk, hogy nagyon össze kell kapnunk magunkat."

 

"Rengeteget birtokoltuk a labdát, de igazából nem sikerült elõrébb jutnunk a kapujukig. Úgyhogy igen, tényleg segített minket ez a váratlan esemény."

 

 

Smalling, aki elsõ mérkõzését játszotta végig tegnap este azt követõen, hogy lábközépcsonttörése miatt több hónapot kihagyni kényszerült, Robin van Persie kegyetlen helyzetkihasználását éltette, aki egy mesterien, a rosszul kimozduló Beto kapus feletti átemelésével szerezte meg szezonbeli 11. találatát, de elismerõen nyilatkozott a holland csatártársa, Wayne Rooney bátorságáról is, aki az Arsenal ellen kihagyott büntetõjét követõen négy nappal ismét oda mert állni a tizenegyesponthoz.

 

"Õ (Van Persie) egy olyan ember, akinek csak egyetlen egy helyzetre van szüksége" - tette hozzá Smalling.

 

"Kulcsfontosságú momentum volt az a mérkõzésen, de õ már az egész szezon során bizonyította, hogy képes erre, és talán ez a továbbiakban is folytatódni fog."

 

"Rooney azok közé tartozik, aki mindig szeret a tûzvonalban lenni."

 

"Szerintem most megmutatta, milyen bátorság lakozik benne. Soha nem szabadna kételkedni benne, amikor odaáll a büntetõhöz."

 

Az egykori Fulham játékos legutóbb májusban léphetett pályára a Manchester United felnõtt csapatában, és amikor visszatérésérõl kérdezték, a 22 éves bekk így beszélt:

"Nagyon hosszú idõ telt el, nagyon frusztráló volt az oldalvonal mellõl nézni a társakat."

 

"De jó, hogy most már újra köztük lehettem, ráadásul gyõzelemmel térhettem vissza, úgyhogy nagyon boldog vagyok."

 

Miután a lehetséges 12 pontból a maximálisan megszerezhetõ mennyiséget begyûjtötték a Vörös Ördögök, a H-csoport utolsó két mérkõzését úgy várhatják, hogy sem a négy-négy ponttal rendelkezõ Cluj és Galatasaray, sem pedig a három pontos Braga már nem érheti be õket.

 

Ez mindenképpen említésre méltó adat a csapattal kapcsolatban, azt követõen, hogy tavaly még a csoportból való továbbjutás sem jött össze számukra, ráadásul így maximálisan a Premier Leaguere koncentrálhatnak, ahol jelenleg vezetik a bajnoki tabellát.

 

"Ez egy hatalmas elõre lépés tavalyhoz képest. Tudtuk, hogy nem voltunk elég jók akkor" - ismerte el végezetül Smalling.


itv.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!