Rio: Nem bízhatjuk el magunkat

Rio Ferdinand szerint a United nem bízhatja el magát, amikor szombaton a Aston Villa otthonába látogat.


A Vörös Ördögök a Premier League tabellájának elsõ helyén állnak és a Bajnokok Ligájában is csoportelsõk, de a tapasztalt középhátvéd szerint továbbra is erõsen kell koncentrálniuk, ha meg akarják nyerni az elõttük álló mérkõzéseket. Ferdinand, aki ezen a héten ünnepelte 34. születésnapját, meg van gyõzõdve arról, hogy továbbra is keményen kell harcolniuk, hogy minden játékban meg tudják szerezni a maximális pontot. 
 
"A bajnokság karácsonyi idõszaka nagyon nehéz és ha majd a verseny vége felé közeledve még mindig vezetjük a tabellát, elmondhatjuk visszatekintve, hogy ez egy remek kezdet volt. Most viszont korai lenne még örömtáncot járni."
 
"Tudjuk, hogy a Villa otthonában mindig kemény csata vár ránk. Mindent meg kell tennünk a gyõzelem érdekében. Nem vehetünk könnyelmûen egyetlen mérkõzést sem, hisz tudjuk, a pontveszteség súlyos következményekkel járhat. Tudom, hogy messze van még a verseny vége, de több nehéz mérkõzés van elõttünk, ezért mindent meg kell tennünk, hogy begyûjtsük a lehetséges pontokat."
 
A Vörös Ördögök már biztosították helyüket az európai versenysorozat további szakaszában és a United bõ kerete lehetõséget biztosít Sir Alexnek a rotálásra, de Ferdinand ragaszkodik ahhoz, hogy õ kész mindkét versenyben a maximumot nyújtani.
 
"Nem akarok a sérülésekre gondolni" - hangsúlyozta Ferdinand.
 
"Igazán remek formában érzem magam, a klub profi módon gondoskodik a sérült játékosok rehabilitációjáról. Az orvosi stáb, az orvosi és sporttudományi részleg remek munkát végeznek. Nincs más dolgunk mint hétrõl hétre keményen edzeni, végrehajtani az utasításokat és megnyerni a meccseket. Én boldog vagyok, ha játszhatok és ha a fõnök úgy dönt, hogy szükség van rám hétközben és hétvégén is, mindent megteszek, hogy a maximumot nyújtsam."
 
Ferdinand úgy érzi, egy állandó védelem biztosabban végre tudja hajtani a feladatokat és a sérültek visszatérésével erre remek lehetõségük lesz majd a jövõben.
 
 
"Úgy gondolom, a legfontosabb egy stabil védelem. Sajnos az elmúlt 18 hónapban hiányosak voltunk, ezért kényszer megoldásokat kellett alkalmaznunk. Most viszont lassan kiegészül a csapat ezzel visszaállhat a védelem stabilitása, ami egy nagyon fontos momentuma az eredményességnek."
 
"Tudjuk, hogy a jó védelem alapja az összhang. Sajnos erre az elmúlt idõszakban nem volt lehetõségünk. Minél hamarabb vissza kell állítanunk a stabilitást és létrehoznunk egy olyan együttmûködést, amely jobban teljesít, mint valaha."
 

"A legfõbb célunk, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a mérkõzéseket, ami viszont csak úgy lehetséges, ha az egész csapat együttmûködik. Ennek a megvalósítására biztató jelek voltak az elmúlt idõszakban, egyre jobb formában vagyunk és egyre nehezebb megbontani a védelmünket. Elismerem, hogy még nem tökéletes az összhang, de bízom benne, hogy rövid idõn belül látszani fog a munkánk eredménye és sikerül kapott gól nélkül lehoznunk a meccseket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!