Smalling: Mindig van csavar a játékunkban

Chris Smalling szerint a Manchester United híresen nagy ereje a padlóról való felállásokban növeli a nyomást a tabella elején tanyázó bajnoki riválisokon.


A listavezetõ szombaton este négy pontosra tudta növelni elõnyét a Premier Leagueben, pedig az Aston Villa elleni mérkõzés nagy részében olyan érzése támadhatott a Chelseanek és a Manchester Citynek is, hogy az elsõ helyen zárhatják a hetet.

 

A birminghamiek ellen egy már-már védjegynek számító fordítást mutattak be a Vörös Ördögök, ugyanis két hólos hátrányukat 3-2-es frenetikus gyõzelemre cserélték, amellyel Roberto Di Matteo és Roberto Mancini legénysége gyõzelmi kényszerben lesz a Liverpool és a Tottenham ellen mai mérkõzéseiken, hátrányuk csökkentéséhez.

 

"Szerintem ez egy hatalmas gyõzelem" - kezdte Smalling a MUTV-nek.

 

"Különösen annak tekintetében, hogy a többi csapat nagyon oda figyelt a mi eredményünkre, mert vasárnap nagyon nagy meccseik lesznek. Ez nyomást tesz a vállukra."

 

Smallingot kemény fizikai erõpróba elé állította a Villa nyári igazolása, Christian Benteke, amely már sérülésébõl való visszatérését követõen a második mérkõzése volt a héten.

 

"Jelenleg nagyon jól érzem magam" - tette hozzá.

 

"Azonnal a mély vízbe dobtak visszatérésem után, de pontosan ez volt, amit akartam. Remélhetõleg sikerül egészségesnek maradnom, és folytatni tudom a megkezdett munkát. Egy nagyon erõs fizikumú csatárral játszottak elöl, úgyhogy nagyon jót harcoltunk, de szerencsére nyerni tudtunk a végén. Hogy õszinték legyünk, szerintem az elsõ gólnál nagyon megetetett, de aztán sikerült a második félidõben megfelelõ teljesítményt nyújtani. Köszönhetõen Chicharitonak, aki szállította a gólokat."

 

Sir Alex Ferguson elfogadta azt a tényt, hogy a Fulham egykori játékosának alaposan meggyûlt a baja Bentekevel, aki a bal szélen erõs fizikumának köszönhetõen harcolta ki a lehetõséget az elsõ gól elõkészítésére.

 

 

"Chris idõnként hatalmas harcot vívott. Rengeteg rúgást kapott. Egy nagyon jól játszó Bentekevel találta magát szembe. Nagyszerû munkát végzett számukra - erõs, fizikális, és ezt ki is használta. Egy nagyon kemény napon volt túl Chris, de végülis jól jött ki a helyzetbõl."

 

Smalling soha nem vesztette hitét, hogy a Manchester United visszavághat, még akkor se, amikor Andreas Weimann a második félidõ kezdetét követõen öt perccel megszerezte második gólját is.

 

"Mi tudtuk, hogy még sok idõnk van a második félidõben. Az egész szezonban képesek vagyunk két-három gólt szerezni mérkõzésenként, úgyhogy tudtuk, hogy eljönnek majd a lehetõségeink. Az elsõ gólunk nagyon fontos volt, mert nem kellett sokat rágörcsölnünk, és nem adtunk ezzel lehetõséget nekik, hogy visszahúzódjanak és ráüljenek a vezetésükre. Szinte azonnal sikerült szépítenünk és ez jó hatással volt ránk."

 

"Tudjuk, hogy képesek vagyunk így játszani a kezdetektõl is, de nem tudom ezt miért nem tesszük meg, és valamilyen mélyütés miért kell hozzá. Biztos vagyok benne, hogy a fordítás nagyon tetszett a minket elkísérõ szurkolóknak, de beletelt egy kis idõbe, mire sikerült megvalósítanunk."

 

A hórihorgas védõ nem hagyta dicsérõ szavak nélkül Javier Hernandez teljesítményét se, és elárulta, szerinte a mexikó támadó megérdemelte volna, hogy mesterhármast szerezzen.

 

"Chicharito nagyon nagy különbséget jelentett játékunkban beállását követõen. Hatalmas dicséret illeti. Nagyon keményen dolgozik az edzéseken. Rengeteg gólt szerez mostanában, és az én szememben ma mesterhármast szerzett, amihez keveseknek van meg a képességük. Õ róla ment a kapu felé a labda, úgyhogy nálam õ mesterhármast szerzett!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!