Derbi? Milyen derbi?

A United és a City szimpatizánsok már tûkön ülnek a jövõ heti manchesteri városi rangadó elõtt. Azonban Mike Phelan szerint a játékosok és az edzõi stáb gondalatai egészen máson járnak.


A Vörös Ördögök elõtt ugyanis még áll egy kemény erõpróba, ugyanis szombaton a Wolverhampton Wanderers látogat az Old Traffordra - 10 napon belül már második alkalommal.

 

"A következõ mérkõzés most a legfontosabb feladatunk" - mondta Phelan riporterek kérdésére a pénteki Carringtonban tartott sajtótájékoztatón.

 

"Tudjuk, milyen nehéz helyzetbe lehet kerülni, ha nem a következõ cél elérésére koncentrálunk. A Wolves lesz a következõ ellenfelünk és mint tudjuk, ellenük senki se mehet biztosra, keményen meg kell dolgozni a gyõzelemért."

 

Mick McCarthy együttese még az elõzõ hónapban járt az Old Traffordon, amikor a Ligakupa 4. fordulójában csapott össze a két együttes, amely végül kis szerencsének is köszönhetõen végül a hazaiak 3-2-es gyõzelmével zárult. A meccs lefontosabb tanúságaként Mike Phelan úgy gondolja, hogy azt kell leszûrniük, hogy koránt sem szabad nagyon elõre gondolkozniuk, hiszen a Wolves biztosan nem adja magát könnyen.

 

 

"Az elmúlt hónap során a Farkasok elkezdtek egyre feljebb lépdelni, ami egy nagyon céltudatos játékkal párosult a részükrõl, ráadásul meglepetéseket tudtak elérni náluk jobb csapatok ellen is. A Ligakupában ellenünk játszott mérkõzésükön is bizonyították ezt, úgyhogy ha máshonnan nem, akkor a pár nappal ezelõtt emlékekbõl tudhatjuk, mire lehet képes Mick McCarthy legénysége."

 

A Manchester United 23 mérkõzéses veretlenségi sorozattal a háta mögött fogadja a közép-angliai együttest, ráadásul minden sorozatott figyelembe véve öt mérkõzéses gyõzelmi sorozatban vannak. Ha emellé még hozzávesszük, hogy a csapat már maga mögött hagyta a gyenge szeptemberi hónapot, amely során a védelem hat mérkõzésen kilenc gólt kapott, akkor Phelan szerint nem használ nagy szavakat, ha azt mondja, a United feljebb kapcsolt egy sebességi fokozattal az elmúlt hetek során.

 

"Voltak hibáink a szezon korai szakaszában, amikért keményen meg is bûnhõdtünk" - tette hozzá.

 

"Mostanra kezdjük úgy érezni, hogy elkaptuk a megfelelõ ritmust. Talán mára túlléptünk azokon a hibákon, amit a koncentrációnk hiánya okozott, és úgy tûnik, hogy kezdjük megtalálni a megfelelõ utat. Ezt legfõbbképpen a teljesítményünk és az eredményeink bizonyítják. Továbbra is veretlenek vagyunk még idén, és mivel jó formának örvendünk, ezért szerintem jól haladunk."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!